Teške optužbe

Plenković žestoko napao Gong zbog Dubravke Šuice: ‘Oni su produžena ruka SDP-a’

Hina

Foto Davor Kovačević

Foto Davor Kovačević



BRUXELLES Hrvatski premijer Andrej Plenković optužio je u četvrtak u Bruxellesu nevladinu udrugu Gong da vodi kampanju protiv hrvatske kandidatkinje za potpredsjednicu Komisije Dubravke Šuice.


“Dubravka Šuica je prošla saslušanje na Odboru za europske poslove u Saboru i tamo su zastupnici SDP-a postavljali ove teme koje sada kao slučajno reciklira Gong, koji se uvijek i isključivo angažira na politici SDP-a”, rekao je Plenković nakon radnog ručka s izabranom predsjednicom Europske komisije Ursule von der Leyen.


Plenković je odgovarao na pitanje novinara o napisima o imovini Dubravke Šuice te može li joj to naštetiti prilikom saslušanja pred nadležnim odborom Europskog parlamenta sljedeći tjedan.




“Gong je lijeva nevladina udruga koja radi veliku kampanju, šalje dopise svim zastupnicima u Europskom parlamentu ne bi li na neki način poljuljali stav pojedinih zastupnika o hrvatskoj kandidatkinji za potpredsjednicu Europske komsije.


To javnost treba znati. Kvazi-neovisni Gong radi oštru kampanju protiv buduće potpredsjednice EK-a iz Hrvatske. Oni su produžena ruka SDP-a, postavljaju ista pitanja koja postavlja zastupnik Grbin.


To je ta utakmica, neki dan sam govorio o trbuhozborcima, oni nastavljaju tu utakmicu svakoga dana. To se događa orkestrirano i namjerno i ja to sada govorim namjerno i s punom odgovornošću da hrvatska javnost zna”, istaknuo je Plenković.


Na upit jesu li tom kampanjom uspjeli poljuljati povjerenje Ursule von der Leyen, Plenković je odgovorio: “Ma kakvi”.