Imovinske kartice

Plenković komentirao Krstičevićevu aferu: ‘Mi ćemo razgovarati i vidjeti kako dalje’

P. N.

foto: Darko Jelinek

foto: Darko Jelinek

Plenković je slučaj ministra Krstičevića komentirao ovako: "Poznajući ga dobro i kao ministra, koji je napravio jako puno u svom resoru. Stavio je u središte hrvatskog vojnika i modernizaciju Hrvatske vojske. Sigurno da je osobno pogođen jer je vrlo emotivan. Mi ćemo razgovarati i preko vikenda i vidjeti kako dalje."



Premijer Andrej Plenković komentirao je slučaj svog ministra obrane Damira Krstičevića, koji se također našao usred afere s imovinskom karticom, nastavljajući niz ministara koji su umanjili vrijednost svoje imovine u imovinskoj kartici.


Naime, novinari su otkrili da je ministar Krstičević znatno umanjio vrijednost svoje kuće u Žaboriću, prikazujući je jeftinijom nego u vrijeme kad ju je kupio. Da slučaj bude gori po ministra, novinari su danas otkrili da je ta kuća dograđena bespravno i da je potpuno legalizirana tek 2016. godine.


Ispada, dakle, da je kuća – prema ministru Krstičeviću – bila vrijednija kad nije imala svu dokumentaciju, nego danas kad je ima.


Plenković je slučaj ministra Krstičevića komentirao ovako: “Poznajući ga dobro i kao ministra, koji je napravio jako puno u svom resoru. Stavio je u središte hrvatskog vojnika i modernizaciju Hrvatske vojske. Sigurno da je osobno pogođen jer je vrlo emotivan. Mi ćemo razgovarati i preko vikenda i vidjeti kako dalje.”Ministar je, podsjetimo, kuću u Žaboriću u svojoj imovinskoj kartici procijenio na nešto više od 80 tisuća eura, a prema kupoprodajnom ugovoru tu istu kuću je platio 160 tisuća eura. U pitanju su 302 kvadratna metra kuće i okućnice. Ministar površinu okućnice u imovinsku karticu nije unio.