Još jedna manje

NASTAVLJA SE OSIPANJE SDP-a Upravo ga je odlučila napustiti i zastupnica Ana Komparić Devčić

Tihana Tomičić

Foto Patrik Maček / PIXSELL

Foto Patrik Maček / PIXSELL

Nažalost, SDP danas, na čelu sa predsjednikom Davorom Bernardićem i grupacija koja ga je dovela na čelo, ona ista koja je rušila Zorana Milanovića dok je SDP bio najjači, duboko je i nepovratno kompromitirala stranku, napisala jeSDP je ostao bez još jednog mandata u Saboru – riječka zastupnica Ana Komparić Devčić poslala je danas svojoj matičnoj organizaciji u Rijeci ispisnicu, s pratećim pismom u kojem kaže da odlazi jer je SDP doživio politički bankrot.


Tako se Komparić Devčić pridružila Milanki Opačić, Mariju Habeku, Bojanu Glavaševiću, Zdravku Ronku i drugima koji su napustili stranku zadnjih mjeseci, a njezin čin iznenađenje je samo u kontekstu činjenice da dolazi iz crvene baze SDP-a, Rijeke. To je prva riječka SDP-ovka koja je odlučila napustiti stranku.


Na koji će način nastaviti rad u Saboru, da li kao nezavisna zastupnica ili će se i ona pridružiti nekom od postojećih klubova zastupnika, zasad nije poznato, no svakako je bilo jasno da je na izlaznim vratima već neko vrijeme. Radi se o zastupnici koja je uvijek bila bliska Zoranu Milanoviću, ali i Vojku Obersnelu, i u Saboru već odrađuje drugi mandat, a u pismu koje je uputila stranci jasno je rekla da misli da napretka stranke na čelu s Davorom Bernardićem i ljudima koji ga podržavaju jednostavno – nema.Pismo prenosimo u cijelosti: 
“U skladu sa člankom 27. i 28. Statuta SDP-a, ovim putem, podnošenjem pisane obavijesti, odaslane danas putem elektroničke pošte na službenu adresu: [email protected] , sa današnjim danom istupam iz članstva SDP-a. Moja odluka je neopoziva. U tom smislu molim da me sa današnjim danom brišete iz članstva SDP-a. U SDP-u sam provela dvadeset najljepših godina svog života, u tom vremenu dijelila sam političku strast i entuzijazam sa mnogim kolegama, divnim ljudima sa kojima sam se u SDP-u borila za bolju Hrvatsku, za vrijednosti socijaldemokracije u interesu svih građana Hrvatske, ne dijeleći ljude niti na jedan način.


Nažalost, SDP danas, na čelu sa predsjednikom Davorom Bernardićem i grupacija koja ga je dovela na čelo SDP-a i koja ga još uvijek drži na čelu SDP-a, ona ista koja je rušila Zorana Milanovića dok je SDP bio najjači, duboko je i nepovratno kompromitirala SDP kao stranku i kao političku opciju u Hrvatskoj koja bi građanima trebala biti ozbiljna politička alternativa.


SDP pod sadašnjim rukovodstvom nažalost više ničim ne zastupa niti promiče vrijednosti zbog kojih sam jednom davno ušla u politiku i stranku i koje je SDP sve ove godine zastupao i za koje je dobivao značajnu podršku građana Hrvatske. Kada smo i gubili izbore i silazili sa vlasti, činili smo to uzdignute glave i bez repova, na što sam ponosna.


Evidentno je da su građani Hrvatske i njihovi problemi ovom SDP-u u drugom planu. Sve ono zbog čega su sve ove godine davali podršku i glasali za SDP, više ne postoji. Energija se troši isključivo na pitanja osobnog političkog preživljavanja ljudi koji vode stranku, a koji su odlučili stranku dodatno podijeliti obračunavajući se sa neistomišljenicima i kritičarima u čemu ja ne želim sudjelovati ni na koji način.


U tom smislu, niti se više vidim, niti nalazim, niti želim biti netko tko ovakvom rukovodstvu SDP-a daje legitimitet i time snosi odgovornost za politički bankrot SDP-a.


Bez obzira na okolnosti, zahvaljujem na dosadašnjoj suradnji svim kolegama i želim vam puno uspjeha u daljnjem političkom radu. Svoj politički rad nastaviti ću kao nezavisna saborska zastupnica, djelujući isključivo prema vlastitim političkim, socijaldemokratskim uvjerenjima u interesu svih građana Hrvatske, napisala je zastupnica.