Ministar turizma

Lorencin: Do 2020. smo među traženijim destinacijama u svijetu

Hina

Za ostvarene lanjske financijske rezultate naglašava i da su u skladu s ambicioznim planovima i ciljevima Strategije razvoja turizma, a uvjeren je i da će se uz ovakav tempo rasta Hrvatska do 2020.ZAGREB – Ministar turizma Darko Lorencin izuzetno je zadovoljan što su prošlogodišnji prihodi od turizma premašili sedam milijardi eura, jer to pokazuje jasan smjer razvoja hrvatskog turizma, a velika očekivanja ima i od ove turističke godine, posebno zbog planiranih aktivnosti i mjera za pred i posezonu.


Time je ministar komentirao jučer objavljene podatke Hrvatske narodne banke (HNB) po kojima je Hrvatska u prošloj godini od turizma odnosno putovanja ostvarila 7,2 milijardi eura prihoda, što je rast od 5 posto u odnosu na 2012.


To je dovelo i do rasta udjela prihoda od putovanja u BDP-u za 1 postotni bod, na 16,5 posto, navode iz Ministarstva turizma.
Rast prihoda od turizma dokaz je da je ponuda i usluga turističkog sektora sve raznovrsnija, bogatija i kvalitetnija, što se pozitivno odražava i na konkurentnost Hrvatske na svjetskoj turističkoj sceni, ističe ministar Lorencin.


Za ostvarene lanjske financijske rezultate naglašava i da su u skladu s ambicioznim planovima i ciljevima Strategije razvoja turizma, a uvjeren je i da će se uz ovakav tempo rasta Hrvatska do 2020. zaista svrstati među najtraženije turističke destinacije u svijetu.


Turistički ili prihod od putovanja, po podacima HNB-a, bio je u porastu i na razini lanjskih devet mjeseci, a taj se trend nastavio i u zadnjem, četvrtom tromjesečju u kojem je od turizma ostvaren prihod od 592,2 milijuna eura prihoda, što je 6 posto više nego u istom razdoblju 2012.