Župan o pobjedniku

Komadina o Bernardićevoj pobjedi: Stranački “narod” je pobijedio establishment

Tihana Tomičić

Snimio Marin ANIČIĆ

Snimio Marin ANIČIĆ

"Žao mi je što Rijeka nije prepoznala potrebu promjena. A to je i dobar rezultat s obzirom na okolnosti i činjenicu da ostali čelnici tu lokalno nisu bili za Beru. Stranački »narod« je pobijedio establishment u ostatku Hrvatske", rekao je Komadina



Bernardić je premoćno pobijedio u Zagrebu, sa skoro dvostruko glasova od Ostojića, te nizu drugih mjesta, no Ostojić je veći broj glasova imao u Splitu, Zadru, ali i Rijeci gdje je dobio 152 glasa, a Bernardić 142.


U prvom krugu bilo je obrnuto, Bernardić  je u Rijeci premoćno vodio, što znači da su se u drugom krugu ujednili pobornici Ostojića, ali i Orsata Miljenića i drugih koji su ispali u prvom krugu, uz pomoć Željka Jovanovića koji je otpočetka bio uz Ostojića, ali vjerojatno i Vojka Obersnela i drugih. U PGŽ Bernardić je završio na hrvatskom prosjeku – oko 65 posto glasova.


Na pitanje kako to da je Rijeka podbacila za pobjednika Bernardića, Zlatko Komadina nam je rekao:




– Žao mi je što Rijeka nije prepoznala potrebu promjena. A to je i dobar rezultat s obzirom na okolnosti i činjenicu da ostali čelnici tu lokalno nisu bili za Beru. Stranački »narod« je pobijedio establishment u ostatku Hrvatske, rekao je Komadina.