Sukob interesa

Jesu li ministrici Gabrijeli Žalac odbrojani dani u Vladi? ‘Mene vam ničega nije strah’

P. N.

Foto Arhiva/NL

Foto Arhiva/NL

Ministrica Gabrijela Žalac danas je prilikom ulaska u Banske dvore opet od strane novinara upitana je li je strah za poziciju u Vladi. "Mene ničega nije strah", odgovorila je jutros na pitanje novinara



Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa u ponedjeljak odlučuje o pokretanju postupka protiv ministara Gabrijele Žalac i Zdravka Marića vezano za slučajeve luksuznog mercedesa i sponzoriranih ulaznica za utakmicu Hrvatske i Engleske na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji, doznaje se u Povjerenstvu.


Vezano uz osobni automobil marke mercedes E klase, koji je viđen u dvorištu obiteljske kuće ministrice regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijele Žalac u Vinkovcima, Povjerenstvo će razmotriti je li u tom slučaju povrijeđen Zakon o sprječavanju sukoba interesa ili načelo obnašanja javnih dužnosti.


Prema medijskim napisima, automobil je u vlasništvu tvrtke za najam luksuznih vozila Star rent-a-car u vlasništvu Josipa Stojanovića Jollyja, a prema izjavi ministrice koriste ga njezini roditelji na temelju ugovora o najmu.




Povjerenstvo će razmotriti i slučaj ministra financija Zdravka Marića koji je s poduzetnikom Jollyjem išao na utakmicu nogometne reprezentacije u Rusiji. Marić tvrdi da je kartu za tu utakmicu platio sam, dok je Jolly izjavio da je kao sponzor Hrvatskog nogometnog saveza imao pravo na dvije karte.


Predsjednica Povjerenstva Nataša Novaković nakon sastanka dat će izjavu novinarima u 13 sati, doznaje se u Povjerenstvu.


Ministrica Gabrijela Žalac danas je prilikom ulaska u Banske dvore opet od strane novinara upitana je li je strah za poziciju u Vladi.


– Mene ničega nije strah, odgovorila je.