Rusko tržište zadovoljno

Dobre vijesti s istoka: Rusi proglasili Hrvatsku najboljom turističkom destinacijom

Biljana Savić

foto: arhiva NL

foto: arhiva NL

Riječ je o tradicionalnoj godišnjoj dodjeli nagrada u organizaciji National Geographic Russia, a nagrada se dodjeljuje za najbolje destinacije za odmor ruskih turista i to na osnovu glasova čitatelja, kojih je ove godine bilo više od 270. tisuća. Svečana dodjela održana je u četvrtak navečer u Moskvi, a Hrvatska je pobijedila u kategoriji »Obiteljski odmor« i to u jakoj konkurenciji zemalja kao što su Turska, Bugarska, Grčka, Finska i Cipar.RIJEKA – Ruski turisti, rado viđeni i najpoželjniji gosti svake turističke destinacije, jer vole skupa mjesta i hranu, i – puno troše, Hrvatsku su proglasili najboljom destinacijom za obiteljski odmor u 2017. godini.


Riječ je o tradicionalnoj godišnjoj dodjeli nagrada u organizaciji National Geographic Russia, a nagrada se dodjeljuje za najbolje destinacije za odmor ruskih turista i to na osnovu glasova čitatelja, kojih je ove godine bilo više od 270. tisuća. Svečana dodjela održana je u četvrtak navečer u Moskvi, a Hrvatska je pobijedila u kategoriji »Obiteljski odmor« i to u jakoj konkurenciji zemalja kao što su Turska, Bugarska, Grčka, Finska i Cipar.


Hrvatska je tako još jednom dokazala da je prepoznatljiva destinacija za obiteljski odmor na ruskom tržištu, odnosno destinacija koju ruski turisti svrstavaju u sam vrh poželjnih turističkih destinacija. Nagradu je, u ime Hrvatske turističke zajednice, primio direktor predstavništva HTZ-a u Moskvi Rajko Ružička, te zahvalio na ukazanom povjerenju i nagradi koja će, kazao je, svakako poslužiti i kao dodatna motivacija za buduća djelovanja na ovom, kako je rekao, za hrvatski turizam vrlo važnom tržištu.
– Sjajno je to što, unatoč određenim poteškoćama koje su zahvatile ovo tržište, već tri godine zaredom ruski turisti i ruski turistički sektor prepoznaju Hrvatsku kao važnog i pouzdanog partnera, poručio je Ružička, dodavši da ova nagrada potvrđuje dobru poziciju naše zmelje na ruskom tržištu.


Prema podacima sustava eVisitor, u dosadašnjem dijelu turističke godine, s tržišta Rusije ostvareno je više od 132.000 dolazaka i 950 tisuća noćenja, što predstavlja porast u dolascima od 12 posto i noćenjima od 10 posto. Gledajući po destinacijama, ruski su turisti najviše noćenja ostvarili u Poreču, Umagu i Dubrovniku.