Gradonačelnik preko ruba pameti

Bivši član Partije Milan Bandić optužuje: Građani koji ne daju da se u parku napravi crkva su – komunisti

L. T.

snimio Denis Lovrović

snimio Denis Lovrović

Suludo je da prosvjeduju oni koji četrdeset i pet godina nisu sagradili crkvu. Da su sagradili tada, danas ne bi nitko prosvjedovao jer bi crkva bila tamo, kaže bivši sljedbenik Komunističke partije Milan Bandić.



Zagrebački gradonačelnik, odnosno bivši član i činovnik Komunističke partije Hrvatske Milan Bandić ustvrdio je da su stanovnici zagrebačke gradske četvrti Savica, koji se protive gradnji crkve usred parka, sljedbenici komunističke partije. Stanovnicima Savice gradonačelnik je obećao i da će crkva u parku biti izgrađena protiv njihove volje.


– Suludo je da prosvjeduju oni koji četrdeset i pet godina nisu sagradili crkvu. Da su sagradili tada, danas ne bi nitko prosvjedovao jer bi crkva bila tamo. I znate koja crkva tamo treba biti? Crkva blaženog Alojzija Stepinca. Brinut ćemo o gradskom parku, ali ćemo brinuti da se tamo sagradi crkva. Žalosno je da prosvjeduju oni koji su sljedbenici partije koja je četrdeset i pet godina branila rad crkve, rekao je Bandić, a prenio internet portal Zagrebancija.com.


Podsjetimo, stanovnici četvrti Savica već deset godina pokušavaju spriječiti gradnju crkve u uređenom parku. Preko tisuću stanovnika gradske četvrti zbog toga je potpisivalo i peticiju, ali Bandić za to očigledno ne mari. Ukratko, gradonačelnik koji je, podvlačimo, bio aktivan član Komunističke partije i partijski činovnik, Zagrepčane danas optužuje da su sljedbenici partije, e kako bi Kaptol mogao graditi tamo gdje želi.




Usput rečeno, Facebook stranica pod imenom Savica za park, a ne za crkvu, ima 21 tisuću članova, što se, ukoliko u Hrvatskoj živi netko tko je spreman povjerovati u nešto što kaže Milan Bandić, može smatrati velikim uspjehom nepostojeće komunističke partije.


U nastavku pogledajte video objavljen na stranici “Savica za park, a ne za crkvu”.