Hrvatko

NIJE MU LAKO Tvrtka Gucićevog sina na računu ima 456 kuna i dug od – preko 40 milijuna

Hina

Arhiva NL

Arhiva NL

Ante Gucić i Hrvatko Šimunić bili su navedeni kao direktori tvrtke do otvaranja stečajnog postupka u lipnju ove godine, a kako se u medijima navodilo, upravo je Hrvatko nekretnina bila jedna od tvrtki u kojima su sinovi kontroverznog i pred hrvatskim pravosuđem izbjeglog tajkuna Josipa Gucića – Zvonimir i Ante nastavljali obiteljske posloveStečajni upravitelj Hrvatko nekretnine d.o.o, nekretninske tvrtke Ante Gucića, podnio je izvješće prema kojem ta tvrtka s više od 40 milijuna kuna utvrđenog duga krajem prosinca na računu imala samo 456 kuna te »kako se u narednom razdoblju očekuje zakazivanje ročišta za prodaju nekretnina u vlasništvu stečajnog dužnika«. 


Izvješće stečajnog upravitelja uslijedilo je nakon otvaranja stečajnog postupka Hrvatko nekretnina u lipnju i kasnijeg utvrđivanja tražbina vjerovnika te tvrtke u ukupnom iznosu većem od 40 milijuna kuna, među kojima je najveće potraživanje Erste banke od 26,8 milijuna kuna.


No, prijedlog za pokretanje stečajnog postupka te tvrtke podnijela je Porezna uprava još u siječnju prošle godine i to zbog duga od 1,5 milijuna kuna te se u tom prijedlog isticalo da država ima upisano založno pravo na nekretninama.
Prema izvješću stečajnog upravitelja, Hrvatko nekretnine imaju nekretnine u zagrebačkoj Dubravi – zemljišta navedena kao dvorišta ukupne vrijednosti nešto iznad dva milijuna kuna, na njih založna prava imaju banke i država, a za očekivati je da će se u nastavku postupka ovrhe uskoro raspisati i ročište za prodaju tih nekretnina za djelomičnu naplatu utvrđenih tražbina.


Tvrtka Hrvatko nekretnina je osnovana u svibnju 2005. s temeljnim kapitalom od 20.000 kuna, a kao osnivači su joj navedeni Ante Gucić i Petar Šimunić. Prema posljednje predanim podacima Fini, prošle je godine ostvarila nešto više od 72.000 kuna prihoda, ali i prijavila gubitak od 450.000 kuna.


Ante Gucić i Hrvatko Šimunić bili su navedeni kao direktori tvrtke do otvaranja stečajnog postupka u lipnju ove godine, a kako se u medijima navodilo, upravo je Hrvatko nekretnina bila jedna od tvrtki u kojima su sinovi kontroverznog i pred hrvatskim pravosuđem izbjeglog tajkuna Josipa Gucića – Zvonimir i Ante nastavljali obiteljske poslove.


Uz ime Ante Gucića u sudskom registru navodi se još gotovo trideset tvrtki u kojima je bio ili još jest direktor, osnivač, član uprave ili nadzornog odbora.