Akcija policije

Više privedenih kod Zadra zbog prijetećih poruka Pupovcu. Mještanin: ‘To je suludo’

Portal Novilist.hr

Foto Facebook SDSS

Foto Facebook SDSS



Zadarska je policija privela više osoba te pretraživala kuće na širem području Zadarske županije zbog prijetećih grafita i plakata koji su prije četiri dana osvanuli na ulazu u Ceranje Donje, rodno selo predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca, javlja Zadarski.


Zadarski neslužbeno saznaje da je na obavijesne razgovore tijekom srijede i četvrtka privedeno desetak osoba, no u policiji u petak to nisu htjeli potvrditi.


– Kriminalističko istraživanje još traje i u tijeku su izvidi cijelog slučaja. Ništa više od toga ne možemo reći, rekli su u zadarskoj policiji.




Opsežna policijska istraga počela je odmah nakon što je mjesto oblijepljeno uvredljivim plakatima s Pupovčevom fotografijom i tekstom kojeg se saborskog zastupnika SDSS-a proziva za teror i naziva velikosrpskim luđakom.


– Teror velikosrpskoga luđaka nad cijelom Hrvatskom, posljedica je bolesne Plenkovićeve politike istjerivanja ekstremizma, klerofašizma i nacionalizma iz HDZ-a i Hrvatske, stajalo je na plakatima.


Uz to je i preko ploče s imenom mjesta ispisan i grafit „Ubi Srbina“ s krilatim U. Pretresi kuća i uhićenja više osoba uzbunili su stanovnike zadarskog zaleđa koji negoduju jer se nad njima, kako smatraju, vrši neviđeni progon policijske države.



– Došli su u četvrtak oko 18 sati i počeli nasumično kupiti ljude. Prijatelja su mi svezali na pumpi di radi. Odveli ga doma u lisicama, a onda isprevratali kuću. Išli su od sobe do sobe. Uzeli mu neke majice i odveli ga.


Ovom drugom automehaničaru uzeli su sprejeve, a on ih mora imati jer s tim radi, ispričao je za Zadarski svjedok jednog pretresa u Vrani, u blizini Ceranja Donjih.


Navodi kako su tu večer iz Vrane odveli sveukupno trojicu mještana, a iz drugih sela, kaže, još najmanje osmoricu.


– Pokupili ih sve. Većinu ih znam. Nemaju oni veze s tim. Dobri su to momci, ne mrze nikoga, kaže mještanin Vrane.


Iako smatra kako se svaki čovjek mora zaštiti, bio on Hrvat, Srbin, Musliman, drži da je ovakava način postupanja zapravo znak – policijske države.


– U redu je da se ljudi zaštite, ali po svemu ovome ovo je policijska država, a ne Hrvatska kakva bi trebala biti. Nije bitno koje je kazneno djelo počinjeno nego kome je napravljeno. Nitko ovdje Srbe ne dira. Mi smo prošli križni put zbog tog sela, a sada kupe dečke. To je suludo, kaže za Zadarski mještanin Vrane, mjesta koje se nalazi između Ceranja Donjih i Benkovca.