Policija poziva na oprez

PAZITE SE LAŽNIH SOCIJALNIH RADNICA Posjetile karlovačku staricu, te joj odnijele ušteđevinu

Hina

NL arhiva

NL arhiva

83-godišnjoj Karlovčanki su u stan ušle dvije nepoznate, žene predstavivši se kao djelatnice Centra za socijalnu skrb, a nakon njihova odlaska primijetila je da joj nedostaje novacKARLOVAC Karlovačka policija pozvala je u ponedjeljak na oprez nakon prijave 83-godišnje Karlovčanke kojoj su u stan ušle dvije nepoznate, žene predstavivši se kao djelatnice Centra za socijalnu skrb, a nakon njihova odlaska primijetila je da joj nedostaje novac.


Policija stoga upozorava, posebno starije, da olako ne nasjedaju pričama nepoznatih osoba, da povećaju oprez i pripaze koga puštaju u svoj dom, a posebno da kod nenajavljenih posjeta ne otvaraju vrata dok kroz tzv. ”špijunku” ili uz sigurnosni lanac ne provjere tko je posjetitelj i što želi.


Podsjećaju da se posjetitelji s kriminalnim namjerama najčešće predstavljaju kao službene osobe, dostavljači pošiljaka, inkasatori, pripadnici vjerskih zajednica, medicinsko osoblje ili kao prodavači pa savjetuju građane da slobodno budu sumnjičavi i traže službene dokumente ili odgovarajuće iskaznice. Pritom ne bi smjeli nasjedati ni na trikove poput nesvjestice ili iznenadne slabosti, kaže policija.
»Ako je nepozvana osoba uporna u nakani da uđe u vaš dom, o tome žurno obavijestite susjede i policiju na broj 192, prijavite i sva druga opažanja o sumnjivim i nepoznatim osobama te preko telefona nemojte odavati ni jedan podatak o novčanim karticama ili svoje identifikacijske podatke«, stoji u priopćenju.