Pokušao slagati policiji

Krvavi bračni obračun u Rijeci: muža ubola nožem u trbuh

Fiore Vežnaver

Ozlijeđeni muškarac policiji je lagao da su ga ispred kuće napala tri muškarca, no, policija je utvrdila da mu je žena zadala ubod nožem 



RIJEKA Ubodna rana na trbuhu, ozljeda je zbog koje je u noći  na subotu u riječkom KBC-u hospitaliziran 45-godišnji muškarac. Dosadašnja istraga je pokazala da ga je u riječkom Starom gradu nožem ubola u trbuh – njegova supruga. Muškarac ranjen hladnim oružjem teže je ozlijeđen, ali nije u životnoj opasnosti, njegovo stanje ocjenjuje se stabilnim, prema posljednjim informacijama iz bolničkih krugova. 


Nesvakidašnji krvni delikt u Starom gradu zbio se nešto poslije jedan sat. Policijska istraga pokrenuta je  nakon što je na Hitnom traktu sušačke bolnice  pomoć zatražio 45-godišnjak, za kojeg su liječnici izvijestili policiju da ima ozljede trbušne šupljine i da je ranjen oštrim predmetom. 


Izvori bliski istrazi tvrde da je, očito želeći zaštititi ženu i lišiti je toga da bude podvrgnuta istrazi,  ranjeni u prvim kontaktima policiji ispričao drugu verziju događaja, tvrdeći da su ga ispred kuće napala tri muškarca i da je tada ozlijeđen nožem. No, policijski inspektori su zaključili da je događaj zapravo zbio na posve drugi način, da mu je upravo žena zadala ubod nožem ispred kuće. Na mjestu događaja obavljen je očevid za kojeg su ispred zgrade u Starom gradu nađeni tragovi tragovi krvi na cesti. Prema dosad utvrđenom, ubod nožem dogodio se nakon svađe dvoje partnera.  Hladno oružje je pronađeno i ono će biti dokaz u daljnjem postupku.




Osumnjičena za napad nožem podvrgnuta je kriminalističkoj obradi, a jučer je najavljeno da će nakon njenog okončanja žena najvjerojatnije biti kazneno prijavljena za nanošene teške ozljede. Prijava joj slijedi tzv. redovnim putem, bez privođenja na ispitivanje u tužiteljstvo i pritvaranja, tako da će se u daljnjem postupku braniti sa slobode. 


Koliko se može saznati, ni jedan od aktera slučaja dosad nije evidentiran u policijskim evidencijama zbog sličnih slučajeva, nisu prijavljivani zbog nasilja u obitelji. 


– Nisam čula ništa što bi ukazivalo da se dogodilo nešto tako ozbiljno. I inače noću zna biti buka, galama, u blizini ima mjesta  gdje se inače okupljaju mladi, pa čovjek ni ne obraća pažnju, rekla nam je žena iz susjedstva, jako iznenađena slučajem. Još nekoliko drugih ljudi iz Starog grada s kojima smo jučer razgovarali reklo je da ne zna ništa o slučaju, no dio njih je u to vrijeme spavao.