Tvrdi da su mu prijetili

Kajin: ‘Popio sam s društvom na svoj račun, a ne na javni’

Glas Istre

Foto Milivoj Mijošek

Foto Milivoj Mijošek

Blažena Istra. Čime se bavi istarska »javnost«... Mediji se bave dvijema ogrebotinama ukupne dužine 4 cm, široke 1 mm i duboke 0.5 mm, i  je li netko nešto popio (nakon berbe), napisao je KajinBUZET  Zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, pokrenut je prekršajnji postupak protiv 54-godišnjaka koji je u subotu oko 20.50 sati, na parkiralištu u Riječkoj ulici u Buzetu, upravljajući automobilom »nissan« pulske registarske oznake  udario u parkirani automobil »honda«, dubrovačke registarske oznake, koji je parkirao 40-godišnji vozač iz Rijeke.


Istarska policija izvijestila je da je nakon što je udario u parkirani automobil, 54-godišnjak vikao na parkiralištu, odnosno narušavao javni red i mir, a obavljenim alkotestiranjem utvrđeno je da je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 1.05 promila. 


Neslužbeno smo doznali da je za prekršaj prijavljen Damir Kajin. On se i sam o tom slučaju očitovao na društvenim mrežama.
– Blažena Istra. Čime se bavi istarska »javnost«… Mediji se bave dvijema ogrebotinama ukupne dužine 4 cm, široke 1 mm i duboke 0.5 mm, i  je li netko nešto popio (nakon berbe). Mislim, ne tvrdim, ali ne bih se začudio da se barem jedan od ove četvorice koja su ničim izazvanim prišla i počela mi prijetiti, bavi iznuđivanjem novaca u takvim situacijama, jer da ne… ne bi odmah zvali policiju, a štete nema ni na mome, niti na njihovom automobilu. Ponavljam, ta četvorica imala su razbijen blatobran od prije.


Točno, nakon berbe na parkiralištu kod jednog ugotiteljskog objekta pri brzini od 5 km/h ogrebao sam njihov automobil koji je bio nepropisno parkiran i zablokirao moj. Naravno, uredno sam se odazvao alkotestu. Dakle, vozio sam se svojim autom, a ne službenim, popio s drušvom na moj račun, a ne javni. Ne zataškavam, već iznosim činjenice. Kakva vika? Rekao sam im da ih zbog takvog postupanja treba biti sram i neka se u Buzetu ponašaju kako se ja ponašam u Rijeci.


Na tom razbijenom blatobranu ja sam napravio rez od cca 2-3 cm, širine 1 mm i dubok 0.5 mm, a jedan od njih je mehaničar i zna da štete nema.


Drugo, zamislite koliko su verzirani – jedan je navodio da sve snima i da će sve poslati Indexu, a usput prijetio da će me udariti u pleksus.


I treće, oko 22.30 već su obavijestili 24 sata, ja sam im prve izjave dao oko 23.15, a sam novinar razgovarao je s jednim od ove četvorice koji je bio pripit, pa nije smio voziti za Rijeku, oko 20 minuta, komenirao je Kajin situaciju zbog koje je »zaradio« prekršajnu prijavu. (M. Ko., D. Š.)