Ozlijeđen

‘Eksplodirala je malo prije nego sam je mislio pustiti’: U Splitu danas nova uhićenja zbog pirotehnike

P. N.

Foto Ivo Čagalj / PIXSELL

Foto Ivo Čagalj / PIXSELL

 Od tog trenutka više se ničega ne sjećam. Bio sam toliko zbunjen da sam do pola puta do bolnice imao kacigu i vizir na glavi. Ne znam je li me netko odveo i tko - izjavio je ranjeni vatrogasac sinoć u bolnici



Zbog zlouporabe pirotehničkih sredstava dvije osobe su u žurnom postupku već sinoć privedene na Prekršajni sud u Splitu, a danas  će zbog ostalih prekršaja biti privedeno još sedam osoba, priopćeno je iz splitsko-dalmatinske Policijske uprave sinoć nakon derbi utakmice Hajduk-Dinamo na Poljudu na kojoj je pirotehničkim sredstvima ozlijeđen jedan vatrogasac.


Splitska policija, kako se navodi u priopćenju, ukopno je privela 34 osobe zbog prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, od kojih je zbog zlouporabe pirotehničkih sredstava uhićeno 8 osoba nad kojima je provedeno kriminalističko istraživanje.


Prije utakmice policija je oduzela 12 različitih komada pirotehničkih sredstava. Tijekom cijelog dana policajci su nadzirali područja željezničkog i autobusnog kolodvora i trajektne luke u Splitu kao i autobusnih postaja na širem području grada radi prevencije protupravnih ponašanja i narušavanja javnog reda i mira u većem obimu, ističe se u priopćenju.




»Nakon javnog okupljanja, kada su navijači napuštali stadion, evidentirali smo i brzom intervencijom spriječili daljnje širenje nekoliko izoliranih incidenata narušavanja javnog reda i mira,« stoji u policijskom priopćenju.


– Vidio sam je kako leži na podu. Gledao par sekundi i mislim u sebi: Nije se aktivirala, to je to! Pokupit ću je i baciti u kutiju. Uzeo sam je u ruke, napravio par koraka i trenutak prije nego ću je pustiti – eksplodirala je! Od tog trenutka više se ničega ne sjećam. Bio sam toliko zbunjen da sam do pola puta do bolnice imao kacigu i vizir na glavi. Ne znam je li me netko odveo i tko – izjavio je ranjeni vatrogasac sinoć u bolnici za 24 sata.


Ozlijeđeni vatrogasac je, inače, vatreni navijač Hajduka koji preko 20 godina ima pretplatu, a njegov vatrogasni ormarić cijeli je oblijepljen simbolima Hajduka i Torcide.


Osim tri prsta desne šake, eksplozija topovskog udara oštetila mu je i sluh, no u bolnici se stigao i našaliti i tješiti sve oko sebe. 


– ‘Bem ti tehniku! Pa kako ću sad s ovim prstima otključavati mobitel?!


Sinoć su ga u bolnici posjetili predsjednik Hajduka Jasmin Huljaj i gradonačelnik Andro Krstulović Opara.