Drugi put u par dana

AUTOBUS U PLAMENU Na Drenovi se zapalio bus Autotroleja, putnici na vrijeme evakuirani

Marinko Glavan

Bio je to već drugi požar na autobusima Autotroleja u zadnjih nekoliko dana. Prošli tjedan zapalio se autobus na liniji 21, na Pehlinu, ali tada je bila riječ o daleko manjem požaru kojeg je vozač sam uspio ugasiti vatrogasnim aparatom



Autobus Autotroleja na liniji 11 zapalio se danas poslijepodne na Drenovi, no unatoč velikoj materijalnoj šteti nitko od putnika ni vozač nisu ozlijeđeni, a brzom intervencijom vatrogasaca požar je u kratkom vremenu ugašen.


Bio je to već drugi požar na autobusima Autotroleja u zadnjih nekoliko dana. Prošli tjedan zapalio se autobus na liniji 21, na Pehlinu, ali tada je bila riječ o daleko manjem požaru kojeg je vozač sam uspio ugasiti vatrogasnim aparatom.


Požar u prostoru motora na stražnjem dijelu autobusa u Ulici Drenovski put izbio je kod kućnog broja 19e, a očevici kažu kako je plamen brzo zahvatio cijeli stražnji kraj autobusa.


Foto S: Drechsler


Foto S: Drechsler





– Prvo je dimilo, a onda se pojavio veliki plamen. Vozač je odmah, čim je vidio da dimi, stao i iskrcao sve putnike. Pokušao je ugasiti vatru protupožarnim aparatom, ali je bila prejaka. Ubrzo su stigli vatrogasci koji su na kraju ugasili požar. Glavno je da nitko nije nastradao, rekao nam je jedan od stanara ulice koji je svjedočio požaru.


Foto Nenad Matković


Foto Nenad Matković



Prema onome što smo sami mogli vidjeti u požaru je potpuno izgorio motor autobusa, popucala su stakla na stražnjem dijelu, a plamen je zahvatio i sjedala na »galeriji«, te dio putničkog prostora.


Osim vatrogasaca, na mjesto događaja izašla je i prometna policija, kao i stručne službe Autotroleja, te kamion kojim je autobus otegljen s mjesta požara.


Foto Kristijan Biondić


Foto Kristijan Biondić



– Požar na autobusu izbio je nekoliko minuta poslije 15 sati, zahvativši prostor motora i dio putničkog prostora u stražnjem dijelu. Vozač je pravovremeno reagirao, evakuiravši putnike iz vozila. Autobus će biti upućen na vještačenje, kako bi se utvrdio točan uzrok požara, kratko je komantirala Kristina Prijić, glasnogovornica Autotroleja, koju smo zatekli na mjestu požara.


Promet Drenovskim putem tijekom policijskog očevida i uklanjanja izgorjelog autobusa odvijao se otežano, naizmjence jednom kolničkom trakom, uz regulaciju djelatnika Prometne policije.