Zadovoljni izbornik

LINO ČERVAR: Hrvatsku smo opet vratili tamo gdje joj je mjesto, u vrh europskog i svjetskog rukometa

Portal Novilist.hr

Lino Červar/Foto REUTERS

Lino Červar/Foto REUTERS

 Sada idemo po treći cilj, a to je da pokažemo da možemo. Još jednom smo dokazali da smo jedina reprezentacija koja od 2010. godine imamo kontinuitet rezultata i to nisu prazne priče - kaže Červar.



RIJEKA  Lino Červar, izbornik hrvatske rukometne reprezentacije nije krio sreću nakon pobjede u dramatičnoj završnici protiv Njemačke.


– Moram se zahvaliti i čestitati mojim igračima koji su prihvatili moju tezu na poluvremenu, a to je da ne prihvaćam poraz, da kolektivnom igrom moramo preokrenuti rezultat. Pokazali su mentalnu jakost i tu se još jednom pokazalo točnim ono što ja uvijek govorim, a to je da možeš izgubiti samo ako odustaneš. Cijelo vrijeme smo lovili njihovu prednost, nabili su nam strahovito oštru igru u kojoj smo mi gubili živce, a oni su prednost stvarali na fiziku, a na kraju se pokazalo da pobjeđuju vještina i upornost. Kako se utakmica igrala, obrana je bila sve čvršća, a na kraju je Šego dao svoj doprinos. Ovo je pobjeda sviju nas – rekao je Červar, koji se s Hrvatkom plasirao u deseto polufinale na velikim natjecanjima.


– Hrvatsku smo opet vratili tamo gdje joj je mjesto, u vrh svjetskog i europskog rukometa, što mi je posebno drago jer su neki izgubili nadu. Ja nikada ne gubim i vjerujem da ovi dečki imaju svjetlu budućnost, kao što će je imati i oni koji će doći iza mene. Nismo klonuli čak niti u trenucima u kojima smo bili u krizi i gubili, na poluvremenu smo se dogovorili da nema predaje i da moramo izdržati, proradili su naš inat i želja za pobjedom. Unatoč svim našim problemima, loše igre u prvom poluvremenu, promašenim sedmercima i zaostacima pokazali smo da smo mentalno jaki. To je ono što čini vrhunske igrače i ja sam na njih preponosan.




Hrvatski rukometaši u Grazu su ispunili prvi cilj i u Beč otišli kao prvoplasirana momčad skupine, jučer su plasmanom u polufinale ispunili i drugi cilj.


– Sada idemo po treći cilj, a to je da pokažemo da možemo. Još jednom smo dokazali da smo jedina reprezentacija koja od 2010. godine imamo kontinuitet rezultata i to nisu prazne priče.


Niti u sinoćnjoj utakmici nije izostala glasna podrška s tribina.


– Veliko hvala publici koja se opet iskazala, ovo su utakmice koje se pamte – zaključio je Červar.