Plazma Sportske igre

Rijeka ima prvakinju Hrvatske u šahu – Laru Zagorac

P. N.

Lara Zagorac

Lara Zagorac

Sveučilišni Kampus bio je poprište turnira u šahu. Šah je iznimno popularan sport u sklopu Plazma Sportskih gara mladih, a igrači su podijeljeni u četiri kategorije: do 11 i 15 godina starosti za dječake i djevojčice. U kategoriji do 11 godina zlato je osvojila Lara Zagorac iz Rijeke



 


U sklopu državne završnice Plazma Sportskih igara mladih koja se održava u Splitu, odigrani su napeti HEP turnir u rukometu, HPB turnir u odbojci na pijesku i turnir u šahu


 




Split je i dalje središte amaterskog sporta Hrvatske. Mladi sportaši iz cijele Hrvatske proveli su 3 dana u Splitu uživajući u moru, druženju i natjecanjima državne završnice. 


HEP turnir u rukometu igrao se u kategoriji 2004. godište i mlađi za djevojčice i dječake. U napetim finalima slavile se ekipe iz Splita: RK Centar i Split. Srebrne medalje osvojile su djevojke iz ŽRK Poreč i dječaci iz RK Ivanić Grad. U napetim utakmicama za bronce pobijedili su ekipe RK Metković i ŽRK Gorile iz Splita.



Turnir u šahu:


Djevojčice do 11 godina:


  1. Lara Zagorac- Rijeka


  2. Lara Marija Žagar- Zagreb


  3. Hana Vinković- Županja


Dječaci do 11 godina:


  1. Matej Borzan- Osijek


  2. Adrian Petrus- Novi Marof


  3. Ivano Sundać- Crikvenica


Djevojčice do 15 godina:


  1. Ester Jurić- Strizivojna


  2. Ema Bevanda- Đurđevac


  3. Marta Trgovac- Buševec


Dječaci do 15 godina:


  1. Niko Peruško- Pula


  2. Roko Jaković- Oroslavje


  3. Dominik Milinković- Nova Gradiška 



Ništa manje napeto nije bilo na terenima u Podstrani gdje se igrao HPB turnir u pijesku. Poredak u muškoj konkurenciji za 2004. godište iznjedrio je prvake iz ekipe Zadar, srebro za ekipu Pacijenti (Zagreb), te broncu za Mursu (Osijek). U ženskoj kategoriji slavio je OK Split, ispred ekipe Škvorc&Hranilović (Čakovec) i AOK Osijek.


Sveučilišni Kampus bio je poprište turnira u šahu. Šah je iznimno popularan sport u sklopu Plazma Sportskih gara mladih, a igrači su podijeljeni u četiri kategorije: do 11 i 15 godina starosti za dječake i djevojčice. U kategoriji do 11 godina zlato je osvojila Lara Zagorac iz Rijeke. 


Zadnja smjena državne završnice održava se od 8.8. do 10.8.2019. kada su na redu natjecanja u odbojci i stolnom tenisu.


Pobjede na državnim završnicama omogućuju plasman na međunarodnu završnicu u Splitu od 16. do 21. kolovoza.


Više od tisuću natjecatelja iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske pretvore Split u središte sporta cijele regije. Kruna sezone je ceremonija zatvaranja Igara koja će se održati 21.8. na splitskoj Rivi s početkom u 20 sati. Zabavno- glazbeni spektakl uključivat će veliki koncert na kojem će nastupiti Frajle i Mia Dimšić.