Natjecanje u Opatiji

Prvenstvo Hrvatske u kickboxingu za juniore i seniore: Kristianu Kolaju i Ivanu Staniću zlatne medalje

P. N.

Snimio Marin ANIČIĆ

Snimio Marin ANIČIĆ



Opatijska sportska dvorana “Marino Cvetković” ugostila je ove subote Prvenstvo Hrvatske u disciplini K1 za juniore te u disciplini kick light za juniore i seniore.


Prijavilo se ukupno 157 boraca iz 36 klubova, a izuzetno je veliko zanimanje bio upravo za kick light. Ukupno se na rasporedu našlo čak 118 mečeva na tri borilišta (jedan ring i dva tatamija).


Opatija Fight Club, koji je bio i tehnički organizitor natjecanja, nastupio je s većim brojem natjecatelja, a dvoje je od njih uspjelo se u konačnici okititi zlatnom medaljom.




Kristian Kolaj postao je juniorski prvak Hrvatske po K1 pravilima u kategoriji do 57 kilograma. U polufinalnom meču pobijedio je Antonija Erdeljca podijeljenom sudačkom odlukom nakon odrađene sve tri runde, ali je zato u finalu bio daleko uvjerljiviji. Kolaju je bila potrebna svega jedna minuta da stigne do pobjede tehničkim nokautom nad Marom Anićem te je time vrlo vjerojatno izborio svoje mjesto u hrvatskoj reprezentaciji koja ovog ljeta nastupa na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Irskoj.


Titulom prvaka Hrvatske okitio se i Ivan Stanić, koji je zlatnu medalju osvojio u disciplini kick light do 94 kilograma. Bio je to prvi doticaj Stanića sa spomenutom disciplinom te se očito vrlo dobro snašao. U polufinalnoj borbi najprije je s 2:1 pobijedio Ivu Harambašića iz Osijeka, dok je u finalnom meču slavio prekidom protiv Zorana Miloša iz Splita. Njemu se ovim rezultatom pruža mogućnost da na jesen nastupi na Eurpskom prvenstvu u Turskoj.


Rajmond Kolaj osvojio je srebrnu medalju, a više OFC-ovih boraca okitilo se brončanim medaljama: Iris Afrić, Mia Vurdelja, Marijan Kinkela, Tomislav Tomljenović i Samantha Krizmanić.