Popunjava se momčad na Kantridi

Vranješ potpisuje, Drpić otpada, Knežević još dvoji…

Ivan Volarić

Drpić je navodno osjetno dignuo letvicu svojih potraživanja na 250.000 eura po sezoni što su na Kantridi glatko odbili



Nakon što je stiglo prvo pojačanje – Mato Neretljak, iskusni branič “Hajduka”, na Kvarner je jučer poslijepodne stigao i veznjak Jurica Vranješ koji bi danas tijekom dana trebao bi potpisati ugovor s »bijelima«. S njim je sportski direktor “Rijeke” Srećko Juričić još ranije sve dogovorio. 


    – Vjerujem da ćemo potpisati ugovor s Vranješom, kao što smo i najavljivali, a u pregovorima smo s još dosta igrača i vjerujem da ćemo tijekom idućeg tjedna imati još nekoliko potpisa – nastavio je nekadašnji istaknuti branič »Rijeke« koji je, kako se to i očekuje od iskusnog trenera, momčad počeo slagati od obrane. 


Pravo je pitanje isključuje li angažman Neretljaka mogućnost dovođenja Darija Kneževića kojemu je istekao ugovor s »Livornom«? 




    – Pregovarali smo s Drpićem i s Kneževićem. Iz razgovora s Kneževićem se nije dalo zaključiti da će doći. Sam sa sobom ima sumnje i dvoji hoće li ostati u inozemstvu ili ne. Tako da smo zaključili da je ovo najbolja opcija. Najprije smo planirali imati jednog igrača takvog profila, no unatoč Neretljakovu angažmanu ostaje mogućnost angažiranja još jednog igrača tog profila. To bi značilo da ostajemo u vezi s Kneževićem.   


Dino Drpić prema svemu sudeći u tom slučaju otpada. Navodno je osjetno dignuo letvicu svojih potraživanja (250 tisuća eura po sezoni?!), što su na Kantridi glatko odbili i potpuno očekivano okrenuli se jeftinijim i barem podjednako kvalitetnim rješenjima. Na »čekanju« je još i kapetan Igor Čagalj, kojemu je istekao ugovor s »Rijekom«. 


    – Drpiću smo ponudili ugovor, a on je to odbio. Čagalj? Nismo još razgovarali, sjest ćemo početkom idućega tjedna. 


    Toliko o braničima, no što je s napadačima. Saša Bjelanović, napadač »Verone«, je navodno jako blizu povratka u domovinu i dolaska na Kantridu. 


    – Najvjerojatnije ću ovih dana otići u Italiju i direktno razgovarati s Bjelanovićem. Razgovarali smo telefonski. Čim idem tamo, znači da smo korak bliže, dakle razgovarat ćemo o uvjetima. Velika je realnost da će Bjelanović doći u »Rijeku«. 


    Problem je što njega očekuje zadnje kolo Serie B, pa dodatne kvalifikacije za ulazak u Serie A što će se sve zajedno protegnuti do početka priprema na Kantridi. 


    – Zadnja utakmica za »Veronu« je 9. lipnja, par dana prije početka naših priprema. 


    U kombinacijama je i Josip Tadić, bivši napadač »Osijeka«, »Dinama«, »Bayera«… 


    – Razgovarali smo, odradili prvi sastanak. Oni imaju svoje uvjete, mi svoje. Ponovo ćemo razgovarati za koji dan, da vidimo je li ta suradnja moguća – zaključio je sportski direktor Riječana.


Pored Jurice Vranješa danas bi na Kantridi ugovor trebao potpisati veznjak Ivor Weitzer, bivši junior »Rijeke«, iza kojega je dobra sezona u dresu drugoligaša »Pomorca«. Među imenima koja se usko vežu uz »bijele« uvrstilo se i ono Leona Benka. Bivšeg napadača »Varteksa«, »Nürnberga«, »Standarda« iz Liegea, »Kotrijka« i »Slaven Belupa« navodno samo raskid ugovora s »Al Faisalyjem«, prvoligašem iz Saudijske Arabije, dijeli od dolaska na Kantridu.


»Rijeci« su ponuđene usluge Kristijana Ipše, porečkog braniča koji je seniorsku karijeru počeo u »Varteksu«, nastavio u »Energi Cottbusu«, a najbolje partije pružao u redovima danskog »Midtjyllanda« s kojim se po svemu sudeći rastaje. Nekadašnji mladi hrvatski reprezentativac mogao bi početi pripreme s »bijelima« nakon čega će biti poznato hoće li ostati na Kantridi. Naime, iza njega je teška ozljeda, puknuće križnih ligamenata koljena (sredinom veljače), što iziskuje najmanje šestomjesečnu pauzu. To bi značilo da bi Ipša u idealnom raspletu situacije bio spreman tek za drugi dio jesenskog dijela sezone. I to pod uvjetom da nema nekih dodatnih problema s koljenom i mišićima, kao što je to prošle sezone bio slučaj s Ilijom Sivonjićem.