Stigao slovenski reprezentativac

Petar Stojanović potpisao za Dinamo

Hina

Petar Stojanović

Petar Stojanović

Bivši desni bočni Maribora potpisao je s prvacima petogodišnji ugovor i priključit će se 'modrima' početkom idućeg tjedna kada se okuplja momčad. U Dinamu nisu objavili podatak o iznosu odštete, no slovenski mediji navode kako se radi o dva milijuna eura

ZAGREB Hrvatski nogometni prvak Dinamo pojačao je redove angažiravši slovenskog reprezentativca Petra Stojanovića (20).Bivši desni bočni Maribora potpisao je s prvacima petogodišnji ugovor i priključit će se ‘modrima’ početkom idućeg tjedna kada se okuplja momčad. U Dinamu nisu objavili podatak o iznosu odštete, no slovenski mediji navode kako se radi o dva milijuna eura.

»Već dulje vrijeme pratimo Petra i znamo koje su mu kvalitete. Mlad je, ima tek 20 godina, ali i iskustvo igranja na visokom nivou u Mariboru, reprezentaciji i Ligi prvaka tako da smo uvjereni kako je pravo rješenje za naš desni bok. Naravno, još ima mjesta za napredak i sigurni smo da će kada se malo navikne na novi klub i grad i općenito okolinu biti samo sve bolji,« kazao je trener i sportski direktor Dinama Zoran Mamić.


Stojanović dolazi u Dinamo kao najmlađi debitant za prvu momčad Maribora i slovensku reprezentaciju. U slovenskom prvenstvu je debitirao sa 16 godina i pet mjeseci, dok je za slovensku vrstu upisao prvi nastup sa 19 godina i jedan mjesec.


»Želio bih se zahvaliti Mariboru i svima tamo koji su mi omogućili da danas budem ovdje i potpišem za Dinamo. Jako sam sretan i ponosan što sam došao u Dinamo koji posljednjih desetak godina dominira i ostvaruje odlične rezultate. Znam što se ovdje očekuje, momčad je odlična i vjerujem u sebe te sam uvjeren da ću s Dinamom u godinama koje dolaze nastaviti s osvajanjem trofeja i odličnim rezultatima,« rekao je novi desni bočni ‘Modrih’.




Stojanović se nakon potpisa ugovora vratio kući, a u Zagreb se vraća 11. siječnja kada s novom momčadi počinje pripreme za nastavak sezone.