Engleska vs. Hrvatska

PALI IZ PREKIDA Kane srušio Hrvatsku na Wembleyju, ipak ništa od završnice Lige nacija

Portal Novilist.hr

Harry Kane prevario je hrvatske braniče i vratara Kalinića u 85. minuti/Foto REUTERS

Harry Kane prevario je hrvatske braniče i vratara Kalinića u 85. minuti/Foto REUTERS

Andrej Kramarić doveo je u 57. minuti Hrvatsku u vodstvo. Lingard je poravnao u 78. minuti, a Kane doveo Engleze u vodstvo u 85. minuti. Oba engleska pogotka postignuta su nakon prekida, ubacivanja iz auta, odnosno slobodnog udarca.



LONDON Hrvatska nogometna reprezentacija nije izborila plasman na završni turnir Lige nacija nakon što je u posljednjem kolu skupine 4 u Londonu pred 90.000 gledatelja izgubila od Engleske sa 1-2. 


Nažalost, »Vatreni« nisu uspjeli izboriti niti remi, pa su ispali iz elitnog razreda. Engleska je pobjedom osvojila prvo mjesto u skupini, Španjolska je druga, dok je Hrvatska trećim mjestom ispala u drugi jakosni razred.


Hrvatska je povela u 57. minuti golom Andreja Kramarića, izjednačio je Jesse Lingard u 78. minuti, a pobjedu domaćinu donio je Harry Kane u 85. minuti.




Hrvatska je trebala pobjedu za osvajanje prvog mjesta, ali i remi s postignutim golom kako ne bi ispala u niži rang natjecanja. Nažalost, niti jedno nismo uspjeli ostvariti premda smo poveli.


TIJEK SUSRETA;


90.+3. minute: Kraj utakmice na Wembleyu. Engleska je pobjedom izborila prvo mjesto u skupini i plasman na završni turnir. Hrvatska kao posljednja ispada iz prve jakosne skupine Lige nacija.


GOL!! Kane je u 85. minuti zabio za 2:1. Ponovo je hrvatska obrana loše reagirala nakon prekida, ovoga puta ubacivanja iz slobodnjaka.


GOL!! Lingard je iz gužve, nakon ubacivanja iz auta, poravnao na 1:1.


77. minuta: Velika prilika za drugi gol Hrvatske, no Brozovićev udarac završio je u bloku.


GOL!! Andrej Kramarić je u 57. minuti nakon prodora Brekala “izlažnjakao” engleske braniče i uz malo sreće prevario Pickforda za 0:1. 


46. minuta: Počelo je drugo poluvrijeme. Zlatko Dalić napravio je i drugu promjenu. U igru je ušao Brekalo umjesto 


45.+1. minuta: Kraj prvoga poluvremena.


26. minuta: Dalić mora mijenjati, iz igre je zbog ozljede izašao Vrsaljko, a u igru je ušao Milić.


16. minuta: Nove prilike za Engleze i nove obrane Lovre Kalinića koji je odbio loptu nakon udarca Kanea. Prethodno je glavom s gol linije loptu izbacio Jedvaj.


10. minuta: Velika prilika za Engleze. Sterling je iskosa izašao ispred Lovre Kalinića, a hrvatski vratar sjajno reagirao i odbio loptu u korner.


1. minuta: Počela je utakmica.



ENGLESKA – HRVATSKA 2:1


Stadion Wembley. Gledatelja: 78.221. Sudac: Sidiropoulos (Grčka). Strijelci: 0:1 Kramarić (57′), 1:1 Lingard (78′), 2:1 Kane (85′). Žuti karton: Barkley (Engleska), Jedvaj, Lovren, Brekalo (Hrvatska).


ENGLESKA: Pickford, Walker, Gomez, Stones, Chilwell, Rashford (od 73′ Sancho), Dier, Delph (od 73′ Lingard), Sterling, Barkley (od 64′ Barkley), Kane.


HRVATSKA: L. Kalinić, Vrsaljko (od 26′ Milić), Lovren, Vida, Jedvaj, Modrić, Brozović, Rebić (od 46′ Brekalo), Vlašić (od 79′ Rog), Perišić, Kramarić.



Preostala utakmica: Engleska – Hrvatska –


ENGLESKA 4 2 1 1 6:5 7


ŠPANJOLSKA 4 2 0 2 12:7 6


HRVATSKA 4 1 1 2 4:10 4