Klupsko SP

LUKA MODRIĆ: Tri puta zaredom smo osvajali Ligu prvaka, a to želimo napraviti i u slučaju svjetskog prvenstva

Hina

Luka Modrić/Foto REUTERS

Luka Modrić/Foto REUTERS

Ovo nam je veliki izazov. Naša momčad je puno puta pokazala kvalitetu i karakter. To je ono što nas krasi - rekao je 33-godišnji vezni igrač za internetsku stranicu Real Madrida.



MADRID Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić rekao je uoči polufinalne utakmice Svjetskog klupskog prvenstva između njegovog Real Madrida i Kashima Antlersa, koja će se igrati u srijedu u Abu Dhabiju, kako njegov klub prolazi kroz teške trenutke no da očekuje novi trofej.


– Ovo nam je veliki izazov. Naša momčad je puno puta pokazala kvalitetu i karakter. To je ono što nas krasi – rekao je 33-godišnji vezni igrač za internetsku stranicu Real Madrida.


– Unatoč teškim trenucima i problemima na putu, uvijek smo znali izaći iz njih. Spremni smo za ono što nas čeka, a ovu godinu, koja je bila savršena, želimo završiti na najbolji mogući način«, dodao je.




Španjolski klub u Emiratima brani naslov osvojen prošle godine kada je Modrić bio proglašen najboljim igračem turnira.


– S obzirom da smo tri puta zaredom osvojili Ligu prvaka to isto želimo napraviti i kada je riječ o Svjetskom klupskom prvenstvu. Za Real Madrid je uvijek bitno osvajati trofeje pa ovaj želimo podići treći put zaredom – napomenula je »desetka« Kraljevskog kluba.


Real Madrid je osvajao ovo natjecanje 1960., 1998., 2002., 2014., 2016. i 2017. godine.


Real Madrid ulazi u susret nakon neuvjerljivih predstava protiv dviju posljednjih momčadi španjolskog prvenstva, Huesce i Rayo Vallecana, koje je pobijedio sa po 1:0 »kradući« vrijeme u posljednjim trenucima kada je prijetilo izjednačenje. Također je izgubio sa 0:3 na svom terenu od moskovskog CSKA u Ligi prvaka upisavši najteži europski poraz na Santiago Bernabéu premda je već bio osigurao prolaz u osminu finala s prvog mjesta u skupini.


Modrić, proglašen najboljim nogometašem svijeta u 2018. godini, napominje kako ga ne zanima nova individualna nagrada već isključivo uspjeh Real Madrida.»Za mene je uvijek najvažnije pomagati ekipi, i to na najbolji mogući način. Nisam opsjednut individualnim priznanjima. Najbitnije je da kao momčad odigramo dobro, suočimo se s ovim izazovom, te podignemo pehar«, zaključio je Modrić iza kojega je 278 utakmica za Real Madrid.