Ponovo dizanje tenzija

Kosovo i Srbija u nogometnom ratu: Igrači Crvene Zvezde zaustavljeni na granici s Kosovom. ‘Dalje nećete moći!’

P. N.

foto: Kosovo online

foto: Kosovo online

Vlasti Kosova i tamošnja nogometna organizacija smatraju nedopustivim da srbijanski nogometni klub igra utakmicu srbijanskog kupa na teritoriju Kosova, a kosovski nogometni savez već ranije je dao do znanja da neće pristati na utakmicu, odnosno podsjetio da čak niti u Jugoslaviji srbijanski timovi nisu mogli igrati na Kosovu bez dozvole kosovskog saveza.Nogometašima beogradske Crvene Zvezde kosovske vlasti zabranile su ulazak na teritoriju Kosova, gdje su trebali igrati nogometnu utakmicu šesnaestine finala Kupa Srbije protiv Trepče, kluba iz sjevernog dijela Kosovske Mitrovice.


Napetosti na relaciji Srbija – Kosovo, koje su u prisutne u svim segmentima međusobnih odnosa dvije države, tako su izražene i na sportskom polju.


Vlasti Kosova i tamošnja nogometna organizacija smatraju nedopustivim da srbijanski nogometni klub igra utakmicu srbijanskog kupa na teritoriju Kosova, a kosovski nogometni savez već ranije je dao do znanja da neće pristati na utakmicu, odnosno podsjetio da čak niti u Jugoslaviji srbijanski timovi nisu mogli igrati na Kosovu bez dozvole kosovskog saveza.
Autobus nogometaša Crvene Zvezde stoga je jutros očekivano zaustavljen na graničnom prijelazu Jarinje, o čemu izvještavaju svi srbijanski i kosovski mediji. Sigurno je jedno: ukoliko se utakmica između Crvene Zvezde i Trepče i održi, to neće biti na teritoriju Kosova.