SP 2018.

EKSPRESNI OTKAZ ZA JORGEA SAMPAOLIJA Poraz u Nižnjem Novgorodu zapečatio sudbinu argentinskog izbornika

Ivana Vaupotić

Jorge Sampaoli / Reuters

Jorge Sampaoli / Reuters

Mediji iz Argentine također tvrde da je na pomolu primjena "španjolskog recepta" s Fernandom Hierrom, odnosno da će kormilo preuzeti Jorge Burruchaga, strijelac gola za naslov svjetskog prvaka 1986. godine, koji ima ulogu menadžera reprezentacij



Prema pisanju argentinskih medija, poraz u Nižnjem Novgorodu zapečatio je sudbinu Jorgea Sampaolija kojem se sprema ekspresni otkaz.


Isti izvori tvrde da su 58-godišnjem stručnjaku presudili loši rezultati i narušeni odnosi u svlačionici, a tome u prilog ide i medijski istup Sergija Aguera nakon utakmice.


– Sada nam treba čudo za prolaz u osminu finala. Sampaoli kaže da se igrači nisu prilagodili njegovom projektu? Ma, on može pričati što god želi – zakucao je Aguero izbornika.




Mediji iz Argentine također tvrde da je na pomolu primjena “španjolskog recepta” s Fernandom Hierrom, odnosno da će kormilo preuzeti Jorge Burruchaga, strijelac gola za naslov svjetskog prvaka 1986. godine, koji ima ulogu menadžera reprezentacije.


No, tu postoji problem ekonomske prirode. Naime, u slučaju prijevremenog raskida ugovora koji traje do ljeta 2022. godine Sampaoli ima pravo na dvadeset milijuna dolara otpremnine.