Upozorenje Federbeta

Češki drugoligaš iza kojega stoji hrvatski investitor pod sumnjom da je namještao utakmice

Ivana Vaupotić

Znojmo, namještanje utakmica,

Znojmo, namještanje utakmica,

Dodatnu sumnju Čeha podigla je i činjenica da su dvije od četiri sporne utakmice odigrane na hrvatskom tlu, u sklopu Arena Cupa u Medulinu. MF DNES izdvaja poraze Znojma u dvobojima sa zagrebačkom Lokomotivom (1:3) i poljskim Zaglebiem (2:4). pod povećalo je gurnuto i jedanaest pojačanja Znojma u ovom zimskom prijelaznom roku, među kojima su i bivši juniori Rijeke Marko Marcijuš i Ed Kevin Kokorović.



ZAGREB Prema pisanju drugog najtiražnijeg češkog dnevnika MF DNES, međunarodna organizacija FederBet skrenula je pažnju na četiri pripremne utakmice drugoligaša Znojma, koji je nedavno dobio neimenovanog investitora iz Hrvatske. Preciznije, izražena je sumnja u namještanje zbog neuobičajeno velikog broja uplata na određene događaje na klađenju uživo tijekom tih utakmica.


– Za sada nemamo konkretnih informacija ili dokaza da je došlo do manipulacije na utakmicama Znojma. Pažljivo ćemo ocijeniti situaciju – rekao je za MF DNES Michal Jurman, glasnogovornik Češkog nogometnog saveza (FAČR).


Prije godinu dana tamošnji nogomet je potresao skandal s namještanjem utakmica trećeligaša Mohelnica, koji su neposredno prije toga preuzeli kineski investitori. U taj je klub dovedeno nekoliko igračkih pojačanja iz Kine, a kada su zaredali čudni rezultati, pokrenuta je istraga koja je, kako podsjeća MF DNES, pokazala da je u cijelu priču upletena azijska kladioničarska mafija.




– Tada smo cijeli slučaj predali policiji, čime smo pokazali da naš nogometni savez želi stati na kraj takvoj praksi. Uvijek ćemo se aktivno boriti protiv nepravilnosti u češkom nogometu – dodao je Jurman.


Kombinacija upozorenja FederBeta i uspomena na način koji je doveo do afere s Mohelnicama nadvila je oblak sumnje nad neimenovanog investitora iz Hrvatske, kojeg predstavlja izvjesni Goran Spahić. Osim toga, pod povećalo je gurnuto i jedanaest pojačanja Znojma u ovom zimskom prijelaznom roku, među kojima su i bivši juniori Rijeke Marko Marcijuš i Ed Kevin Kokorović.


Dodatnu sumnju Čeha podigla je i činjenica da su dvije od četiri sporne utakmice odigrane na hrvatskom tlu, u sklopu Arena Cupa u Medulinu. MF DNES izdvaja poraze Znojma u dvobojima sa zagrebačkom Lokomotivom (1:3) i poljskim Zaglebiem (2:4). Za sada je sve još uvijek na razini vrlo ozbiljne sumnje, no sasvim je jasno da ovih dana nije ugodno biti Hrvat u Znojmu.