Novi uspjeh bijelih

RIJEKA POBJEDA Robert Murić s dva poteza matirao “farmaceute” i zaslužio ovacije

Denis Frančišković

Riječani slave/V. KARUZA

Riječani slave/V. KARUZA

Ključne poteze pritom je kao na šahovskoj ploči povukao Robert Murić, igrač utakmice. Prvo je doveo "bijele" u vodstvo, a potom asistirao Puljiću za potvrdu riječkog slavlja.



RIJEKA Nogometaši Rijeke nastavljaju pobjeđivati, “bijeli” su treći put zaredom uplovili u pobjedničku luku i učvrstili drugo mjesto ispred Lokomotive koja se opet našla na pobjedničkom kolosijeku. Riječani su već 27. utakmicu ostavile “farmaceute” na čekanju pobjede, iako bi za goste bio velik i bod. Bišćanova momčad odradila je ono što se priželjkivalo, igrala discipliniralo, srčano, na trenutke dosta kombinatorno… I u pravo vrijeme gostima zadala dva matna udarca.


Ključne poteze pritom je kao na šahovskoj ploči povukao Robert Murić, igrač utakmice. Prvo je doveo “bijele” u vodstvo, a potom asistirao Puljiću za potvrdu riječkog slavlja.


Nastavak utakmice bolje su otvorili gosti. Bili su poduzetniji i rastrčaniji, više napadački orijentirani, dok je Rijeka izgubila na ritmu iz prvog poluvremena. Nakon što je Lima (48′) iz okreta tukao pravo u Slugu, u 53. minuti gosti su se nenadano našli u dotad najboljoj prigodi. Mamić je dugo oklijevao i izgubio loptu na 17 metara, a Menalo silovito opalio pri čemu je lopta fijuknula kraj vratnice. Uzvratili su Mamić i Murić udarcem iz daljine…





Stadion HNK Rijeka na Rujevica. Gledatelja: 3.851. Sudac: Dalibor Mlakar (Zagreb) 6,5. Strijelci: 1:0 Murić (22′), 2:0 Puljić (69′). Žuti kartoni: Velkovski (Rijeka), Međimorec, Šarlija, Puclin, Menalo (Slaven B.).


RIJEKA: Sluga -, Kvržić 6,5, Velkovski 6,5, Župarić 7, Mamić 6,5, Lepinjica 6,5, Halilović 6,5, Pavičić 6,5 (od 89′ Capan -), Murić 7,5 (od 76′ Bušnja -), Gorgon 6 (od 45′ Acosty 6),  Puljić 7.


SLAVEN BELUPO: Filipović 5,5, Međimorec 5,5, Nowak 6 (od 79′ Bongongui -), Šarlija 6, Puclin 5,5, Vidović 5,5, Čanađija 6, Menalo 6, Doležal 5,5, Bogojević 5 (od 46′ Karamarko 5,5), Jelić 5,5 (od 39′ Mateus Lima 5,5).



Žustro i rastrčano


Igra se potom rasplamsala, igra u oba smjera, sve više dolazila do izražaja. Nakon što je Acosty bio previše sebičan u obećavajućoj akciji (67′) pucavši preko vratiju, Rijeka je zapečatila pobjedu. Raspoloženi Murić u svom je stilu ubacio s desne strane, Puljić skočio na desetak metara od vratiju i glavom smjestio loptu u sami kut – 2:0. To je već deseti Puljićev gol čime postaje vodeći klupski strijelac.


Inače, prvo poluvrijeme je proteklo u žustrom i živom nadigravanju u čemu je Rijeka diktirala igru i kreirala akcije. Koprivničani su također bili dosta motorični, suprostavili su se domaćima zgusnutom formacijom na četrdesetak metara s Čanađijom, bivšim igračem “bijelih”, u središnjici.


Izlazak Gorgona


No, u domaćim redovima lopta je bolje išla od igrača do igrača, u nekim trenucima i s vidnim automatizmom, dok su gosti vrebali kontru i udarac prema Slugi, no nisu ga nakon prvih 45 minuta dočekali.


Rijeka je mogla povesti u 18. minuti, Murić je ubacio s desne strane, lopta prešla glavninu igrača i došla do Župarića koji ju je glavom vratio do Puljića na peterac, no u cijeloj toj brzini ona ga je iznenadila, odbila se i malo uz vratnicu završila u gol-outu.


Četiri minute kasnije “bijeli” su poveli nakon lijepe akcije. Glavninu posla na desnoj strani obavio je Kvržić, Puljić potom servirao loptu na vrh šesnaestarca za Murića, a on prizemnim udarcem točno pogodio sami kut nemoćnog Filipovića – 1:0.


U 25. minuti Menalo je pobjegao Velkoskom na desnoj strani i makedonski reprezentativac morao ga rušiti pri čemu je prošao sa žuti kartonom. Menalo je poluvisokom loptom ciljao vrh peterca nadajući se da će netko od suigrača loptu skrenuti u mrežu. No, ona je prohujala kraj svih igrača…


U završnici prvog poluvremena oba trenera bila su prisiljena na promjene. Prvo se ozlijedio gostujući napadač Jelić, nekadašnji igrač Rijeke, kojeg je zamijenio Lima. Nije dalje mogao niti domaći kapatan Gorgon. Predao je vrpcu Kvržiću, a na travnjak utrčao Acosty.


Foto Vedran Karuza


Foto Vedran Karuza


Foto Vedran Karuza


Foto Vedran Karuza