Trener Rijeke

MATJAŽ KEK ‘Rezultat me ne zanima, glavni cilj je razvijanje ovih igrača’

Ivana Vaupotić

Foto Darko Jelinek

Foto Darko Jelinek



Nakon izborene pobjede u Koprivnici Matjaž Kek je u prvi plan gurnuo igrače koji su, kako je istaknuo, uspješno izgurali vrlo težak tjedan.


– Mislim da je naša pobjeda zaslužena. Rijetki su odnosili sva tri boda iz Koprivnice. Pametno smo odigrali prvo poluvrijeme i zabili smo dva gola iz dvije dobre akcije. U drugom poluvremenu sam se malo bojao jer sam znao da ćemo početi padati. Međutim, zabili smo taj treći gol i otklonili sve dvojbe – rekao je Kek u startu.


Prema njegovim riječima, polufinale Kupa donijelo je posljedice koje su dovele do spomenutog pada sredinom druge dionice.




– Vidjelo se da u nogama imamo tu utakmicu u Maksimiru. To se posebno osjetilo kod Pavičića i Grahovca. Moram istaknuti da sam zadovoljan novim igračima koji su svojim ulaskom osvježili momčad. Naša želja je da nastavimo u istom ritmu. Rezultat me stvarno ne zanima, naš primarni cilj je razvijanje ovih igrača – dodao je Kek.


Njegov kolega s klupe »Slaven Belupa« nije djelovao previše razočarano zbog poraza. No, Tomislava Ivkovića zato je dotukao pristup njegovih igrača.


– Prvo poluvrijeme je bilo uspavanka sve do gola »Rijeke«. U drugom smo bili nešto bolji. Stigli smo blizu izjednačenja i kontrolirali smo utakmicu, a onda smo primili gol iz auta. Na kraju, bila je to zaslužena pobjeda »Rijeke«. Morali smo biti puno bolji i agresivniji. Ne znam za igrače, ali mene je sram kako smo odigrali prvo poluvrijeme. Moram razgovarati s čelnicima kluba jer ovako dalje ne ide – zaključio je Tomislav Ivković.