Legenda se vratila

DANKO MATRLJAN Simon Rožman se nameće autoritetom znanja, a u poslu je 24 sata dnevno

Marko Cvijanović

Danko Matrljan/Foto Arhiva NL

Danko Matrljan/Foto Arhiva NL

Prema meni se odnosi s velikim poštovanjem, čak neki put i pretjeruje. Ne, ne znam je li to zato jer mu je netko rekao da sam zabio gol Realu, ha, ha, ha... - kaže novi-stari pomoćni trener Rijeke



RIJEKA Uvodne taktove nove navijačke pjesme »Rijeko voljena« u izvedbi stare Armadine garde (OFC) u novom video uratku sveprisutnog Badbeata, što je jučer ugledao svjetlo dana, krasi usporena snimka u desetak sekundi koje je stala slavna prošlost riječkog prvoligaša: najradosniji trenutak u karijeri Danka Matrljana, koji u nevjerici klima glavom, gleda prema nebu, širi ruke i na koljenima uklizava pred centralnom tribinom stadiona na Kantridi. A onda usporena snimka jednog od najvažnijih golova u povijesti Rijeke: maestralan Matrljanov volej poslije kojega je lopta odsjela u rašljama »riječkog« gola! Jednom u životu i za sva vremena!


Ako još nije, novi trener Rijeke, Simon Rožman morao bi pogledati taj veličanstveni trenutak u bogatoj povijesti kluba podno legendarnih kantridskih stijena. Ako ni zbog čega drugoga, a ono zbog poštovanja prema čovjeku u svom stožeru koji je zabijao Realu dok je mali Simon imao samo osamnaest mjeseci!


– Nisam neki nostalgičar, ali lijepo je da me se, s vremena na vrijeme, sjete navijači… – skroman je Danko Matrljan, koji će u Rožmanovom stožeru obnašati dužnost drugoga pomoćnika s podjednakom odgovornošću kao i prvi pomoćnik Aleš Kačičnik.




– Slična su nam zaduženja, kada igraju dvije momčadi, Aleš prati jednu, a ja drugu ili on radi s jednom skupinom igrača, ja s drugom. Simon Rožman puno komunicira sa svima nama u stožeru i od svih nas traži povratne informacije. Kakav je prvi dojam o Simonu Rožmanu? Fantastičan! Simon je mlad, pun energije, želje za dokazivanjem i uspjehom. Nameće se autoritetom znanja, svima nastoji dočarati na koji način želi doći do cilja, u svom poslu je 24 sata dnevno. Prema meni se odnosi s velikim poštovanjem, čak neki put i pretjeruje. Ne, ne znam je li to zato jer mu je netko rekao da sam zabio gol Realu, ha, ha, ha…


OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU