4. sezona RTL-ove emisije

Život na vagi: ‘Grižane i crikvenički kraj bili su savršeni za snimanje nove sezone’

Ivana Kocijan

Novi treneri Maja Ćustić i Edin Mehmedović / Foto  MAJA BOTA ZA RTL

Novi treneri Maja Ćustić i Edin Mehmedović / Foto MAJA BOTA ZA RTL

Kandidate showa odlučili smo odvesti na Kvarner i u idiličnoj atmosferi Crikvenice i njenog zaleđa pokušati pomoći im da promijene svoje živote. Često smo izazove organizirali u blizini mora ili u moru, otkrio je novi trener Edin MehmedovićRIJEKA  U programu RTL Televizije ove subote s prikazivanjem započinje četvrta sezona popularne emisije »Život na vagi«. Nova sezona snimana u Marušićima, u Grižanima, osim 16 novih kandidata, na male ekrane dovodi i nove trenere, Maju Ćustić i Edina Mehmedovića koji su nam otkrili što donosi »Život na vagi«.


Maja: Novi kandidati najteži su do sad, a u prosjeku su teški 157 kilograma. Ove sezone imamo kandidata koji teži čak 240,2 kilograma! Svi oni sa sobom nose teške životne priče koje su ih i dovele do prekomjerne težine i zdravstvenih problema. Ali njihovom voljom za život, uz našu pomoć i pomoć svih koji sudjeluju u ovom showu, oni ne odustaju. Uostalom, sve ćete doznati u subotu, u 20 sati na RTL-u!


Vas dvoje, oboje magistri kineziologije, prvi ste put dio showa i vodite transformacije kandidata. Kako ste se snašli u novim ulogama?


Maja: Prvi put sam se našla u ovoj ulozi, pred kamerama. Iako ovaj posao radim 15 godina, ovo je bilo novo iskustvo za mene iz kojeg sam puno naučila, a moram priznati da mi nije bilo lako na početku. Trebalo je vremena da sve pohvatam, a rezultat ćete sami vidjeti. Svaki trener ima svoj način rada i drugačiji pristup što smatram jako dobrim, to nas čini različitima. Svatko nudi svoju priču koju je godinama stvarao, kroz niz edukacija i rada s klijentima.


Jeste li prije i tijekom snimanja dobili kakve korisne savjete od voditeljice Marijane Batinić?
Maja: Marijana nam je bila potpora i uvijek spremna pomoći, kako nama tako i kandidatima.


Idilična atmosfera


Ova je sezona snimana u Grižanama; kandidati i dio produkcijskog tima bili su smješteni u hostelu Mali Pariz u Grižanama koji vodi nutricionistica Martina Linarić. Zašto baš Grižane?


Maja: Grižane i cijeli taj crikvenički kraj pogoduju ljekovitom klimom još od starih dana, te se sve više okreću zdravstvenom turizmu, a ponajviše se specijaliziraju baš u borbi protiv kilograma pa je tako produkcija odlučila da je to najbolje mjesto za snimanje nove sezone.


Ima li među 16 kandidata nekog iz Primorsko-goranske županije?


Maja: Ima ih iz svih dijelova Hrvatske pa tako i iz vaše županije.


S obzirom na blizinu mora, koliko ste iskoristili lokaciju za »morske aktivnosti«? Gdje ste sve vježbali?


Edo: Ove sezone odlučili smo kandidate showa odvesti na Kvarner te u idiličnoj atmosferi Crikvenice i njenog zaleđa pokušati pomoći im da promijene svoje živote. Blizina mora nam je u prvim danima dok još turistička sezona nije uhvatila zamah, bila od velike pomoći. Često smo izazove organizirali upravo u blizini mora ili u moru. Neki od naših kandidata se godinama nisu okupali ili sunčali pa je ovo bila još jedna od želja koje smo im ispunili.


Koliko je idiličan primorski krajolik utjecao na atmosferu među kandidatima?


Edo: Morski zrak i pogled na Kvarner jednostavno vas ispune mirom. Možete se bolje fokusirati na svoje ciljeve i ono zbog čega ste došli. Mogu svakako naglasiti kako su ovogodišnji kandidati pokazali zavidan nivo podrške i zajedništva, a lokacija je tome sigurno pridonijela.


Podrška Martine Linarić


Vježbali ste i s javnošću. Kako su vas prihvatili »lokalci«?


Edo: Da, to je bilo jedinstveno iskustvo. Predivno je bilo vidjeti koliko ljudima malo treba. Svi mi nosimo djete u sebi. Samo ga treba čuti i dozvoliti mu da izađe. Naši domaćini su nas predivno ugostili i pružili podršku, i na tome smo im neizmjerno zahvalni.


Koliko ste imali vremena za privatno uživanje u našem kraju? Što vam se najviše svidjelo?


Edo: Slobodnog vremena nismo imali baš previše. Treninzi su često započinjali već u 6 sati ujutro. A snimanja traju cijeli dan pa se jednostavno nakon cijelog dana na setu poželiš samo dobro odmoriti i pripremiti za novi dan. Ponekad smo Maja i ja uhvatili koji trenutak pa bismo se otišli okupati do Crnog mola, ili prošetati po centru Crikvenice. Kako oboje volimo prirodu i maknuti se od gužve, a Kvarner je ljeti prepun turista, idealan odmor za dušu i tijelo nam je bilo pješačenje do vidikovca iznad Grižana gdje puca pogled na čitav kvarnerski zaljev.


Zdrava prehrana ključan je čimbenik prilikom mršavljenja. Koji su vaši omiljeni recepti i namirnice? A što su kandidatima bili favoriti kad je hrana u pitanju?


Edo: Da, tu smo imali nevjerojatno veliku podršku u vidu naše nutricionistice Martine Linarić. Neizmjerno smo joj zahvalni, te mogu reći i puno informiraniji. Svakodnevno smo komentirali napredak kandidata i komunicirali prehrambeni plan u odnosu na program treninga. Ako govorim o sebi i svojim navikama, istaknuo bih kako obožavam voće. Pa tako dan nikada ne započinjem bez jutarnjeg voćnog obroka. Kandidati su imali prilike isprobati razne morske varijante hrane te namirnice koje možda do sada nisu imali prilike jesti poput chie sjemenki, maca praha, spiruline te još mnogo drugih magičnih pripravaka iz Martininog opusa.