Irina Čulinović

Voditeljica showa “Ženim sina?”: ‘Ne treba vagati kako smo našli onog pravog’

Ana BraškićRadijsku voditeljicu Irinu Čulinović televizijska publika upoznala je kao jednu od sudionica Celebrity Masterchefa, a prošle godine vratila se na male ekrane u projektu Život priča priče Nove TV. Sada ju na toj istoj televiziji publika prati kao voditeljicu novog reality formata Ženim sina?.


Vi ste dokaz da se uspješna televizijska karijera može napraviti i nakon četrdesete. Televizija vam dobro „leži“. Zašto ste se godinama skrivali na radiju?


– Vjerujem kako se sve događa s razlogom i u pravo vrijeme. Za neke stvari možda mislimo da smo spremni, a zapravo nismo. Ne bih htjela previše filozofirati, niti tom mom putu davati previše na značaju, no ja sam predugo vjerovala kako moram biti uporna oko nečega što ne ide, kako je ključ u manjku mog napora, no, s godinama sam shvatila da se život događa kad mu se prepustiš. Nije mi padalo na pamet raditi na televiziji, a ona mi se ipak dogodila, iako sam za njom grčevito žudjela kao djevojčica, ne kao zrela žena. Poruka svima je, prepustite se, i želje na koje ste gotovo i zaboravili će se ostvarivati.
Trenutno vas gledamo kao voditeljicu reality showa Ženim sina. Kako ste zadovoljni reakcijama publike?


– S obzirom na vrstu formata, a to je svojevrstan reality, i prije emitiranja očekivali smo puno reakcija svih vrsta, barem sam se ja za njih pripremila. Publika nam je najvažnija, i koliko god čudno bilo, i negativne reakcije spadaju u kategoriju uspjeha, tako da reakcije publike, od onih koji „padaju u nesvijest“ od muškaraca koji uz majčinu pomoć traže ženu na televiziji, preko onih koji s oduševljenjem prate sve avanture kandidata gledam sa zahvalnošću. Prvu je epizodu gledalo gotovo 600.000 gledatelja, a velika gledanost svakog nastavka, pokazuje kako publiku zanima što će se dalje događati. S time nismo samo zadovoljni, presretan je cijeli tim koji stoji iza ovog projekta! Svi uzbuđeno čekamo rezultate gledanosti, navijamo za svaku emisiju kojoj smo se zaista istinski dali. Mi smo u ovaj serijal vjerovali svakim korakom višemjesečnog snimanja i na tom smo putu jako uživali.


 Iskrenost plijeni


Priprema se i druga sezona. Znači li to da je puno sinova koji ne mogu pronaći djevojku i pritom traže pomoć majke?


– Mi smo malo tržište, i specifična smo nacija, volimo drugima pokazati samo najbolje od sebe, mane i probleme svatko drži iza svojih vrata. U ovoj emisiji najviše volim što je iskrena, tu nema pretvaranja, gledamo stvaran razgovor mame i sina, stvarne komentare djevojaka i kandidata. A iskrenost plijeni… Ljubav je oduvijek bila najdragocjenija, i ne treba vagati kako smo našli onog pravog, Tinder, Facebook, tv show, mesnica, lift… nebitno.


Puno je usamljenih ljudi, no kandidate u našoj emisiji prije svega gledam kao dečke koji primarno imaju iznimno kvalitetne odnose unutar svoje obitelji gdje se roditelji ne libe pojaviti na televiziji, ako je to sinova želja. A takvih odnosa na relaciji mama, tata, sin je danas malo. I to trebamo učiti od njih. Između ostalog, ne zaboravite, oni su spontani, suvremeni, neopterećeni i spremni na avanture i dobru zabavu, ljubav na kraju priče nitko unaprijed ne garantira.


Vjerujete li da se ljubav s malih ekrana može nastaviti i kada se kamere ugase?


– Zašto ne? Ljubav nema pravila. Ako se događa, ona ne bira mjesto… No, kod nas se u emisiji primarno kandidati i djevojke trebaju dobro upoznati, opustiti, zabaviti… ako im se dogodi ljubav, i to ona prava, bravo za njih! Prave stvari traju bez publike i režisera.


I sama ste mama i to baš sinu. Biste li pristali na ulazak u takav projekt kada vaš Karlo bude u godinama za ženidbu?


– Ja sam jedna od onih mama koje bezuvjetno podržavaju svoje dijete. Kad bi njegov izbor bio da kandidira u Ženim sina? sigurno bih ga podržala. No, on je generacija You tubea i Instagrama, dok dođe njegovo vrijeme, tko zna što će smisliti i tko zna što mene čeka!


 Obožavam spontanost


Već smo spomenuli da će Ženim sina doživjeti drugu sezonu. No, što je s projektom Život priča priče. Biste li voljeli i da taj projekt doživi novo izdanje?


– Taj projekt jako volim, u njemu sam posve drugačije energije. Kad radite stvarne životne priče, upoznajete glavne aktere istih i s njima pomažete da neke stvari krenu na bolje, nekog iznenadite, pomognete… navečer zaspite s osjećajem da je bilo vrijedno. Cijelu sebe sam dala u taj projekt, kao i velik tim koji je stvarao tu emisiju, no hoće li ona doživjeti svoj nastavak ovisi o programskoj odluci.


U kojem ste od ova dva projekta publika više vidi pravu Irinu?


– Moguće je da u oba pomalo. Najviše volim kad ne moram biti uštogljena, ukočena, umjetna. Obožavam spontanost, u njoj plivam kao riba. Volim kad se mogu igrati, biti sućutna. U Ženim sina? mene pravu najviše se vidi kad se šalim s kandidatima, razgovaram s njima, kad moram od njih dobiti istinske njih, bez osjećaja da je kamera u blizini. To je tako dobar osjećaj!