Talent show

U nedjelju u Supertalentu doznajemo imena još dvoje finalista

Ana Braškić

Nakon što je prošle nedjelje u finale prošao Zlatni gumb Davora Bilmana, odnosno plesna skupina Dance Queen iz Kraljevice, priliku za finale ove nedjelje dobit će uzdanica Maje Šuput, 13-godšnja pjevačica iz Zagreba, Elena BrnićOve nedjelje na rasporedu je pretposljednja polufinalna emisija showa Nove TV »Supertalent«. Nakon što je prošle nedjelje u finale prošao Zlatni gumb Davora Bilmana, odnosno plesna skupina Dance Queen iz Kraljevice, priliku za finale ove nedjelje dobit će uzdanica Maje Šuput, 13-godšnja pjevačica iz Zagreba, Elena Brnić. Članica plesnog zbora Zagrepčanke i dečki s kojima je nastupala na brojnim koncertima. Uz talent za pjevanje Elena ima i talent za ples, članica je plesne skupine La Dance s kojima je prošle godine pobijedila, te su ponijele titulu prvakinja Hrvatske u Jazz Dance-u. Na audiciji je nastupila s pjesmom Rachel Platten »Fight Song«.


Osim Elene na pozornici Supertalenta zapjevat će 20-godišnji Sarajlija, Denis Barta. On je svojim audicijskim nastupom rasplakao i publiku i žiri.


»Toliko si me dirnuo da sam plakala cijelo vrijeme! Toliko te volim da ti ne mogu opisati, bio si divan!«, kazala je tada Maja Šuput, a Martina je dodala: »Tvoj mentalni sklop, tvoj način razmišljanja, tvoj način komunikacije meni govori da si ti jedno potpuno drugačije biće u odnosu na nas, na jednom potpuno višem, plemenitijem, raskošnijem nivou. Ja sam sigurna da je u ovom trenutku mami i tati najteže biti spona i karika između jednog načina života i ovog drugačijeg, bogatijeg načina života kojega živi Denis«.
Ovo dvoje nisu jedini glazbenici u nedjeljnoj emisiji. Nastupit će i 27-godišnja Natalija Stanisavljević, studentica iz Slatine koja od devete godine svira violinu.


I ovaj put talent će pokazati brojni plesači. Iako se flamencom bave tek godinu dana, plesna skupina Flamenco Split bila je dovoljno dobra da je svojim nastupom izborila plasman u polufinale. Dora Pavlić već je bila u Supertalentu, plesom se predstavila 2009. i 2016. godine. Bavi se plesom već 12 godina i sudjeluje na raznim državnim, europskim i svjetskim prvenstvima i kupovima. Jernej Kozan je 24-godišnji animator iz Ljubljane.


Već sedam godina pleše hip hop, a sve osnove naučio je preko youtube-a. I Cheerleading klub Lana traži svoj put do finala. Djeluju u Zagrebu, a natjecanje im nije strano. Sudjelovale su na brojnim natjecanjima na državnim, europskim i svjetskim razinama. Posljednja plesna skupina su Criminal Brejkerz iz Novog Travnika. Više puta bili su državni prvaci u Break Danceu i jednom europski prvaci. »Mi nismo samo bezveznjaci koji čiste pod nego ljudi koji žive to. Ples nas čini sretnim i nekad u cilju imamo da budemo i svjetski prvaci «, kazao je tada njihov član Ajdin Pokvić.


Uza sve navedene kandidate ove nedjelje publika će ponovo moći uživati u nastupu akrobata Aleksandara Boškovića i Filipa Kostića iz Niša. »Ova vaša vještina i naizgled lakoća kojom to izvodite je jako umirujuća. Primijetila sam dva –ti momenta koja su mi omela pažnju s ovog predivnog performansa, to je bio vaš pokušaj plesa rukama«, kazala je nakon audicijskog nastupa Martina. Trikovima s kartama predstavit će se 13-godišnji Daniel Đogaš iz Splita, koji kaže da će se baviti magijom u životu, ali nije još siguran čime točno. Tko će od svih njih osvojiti dva mjesta u finalu doznat ćete na kraju još jednog Supertalenta.