Lara Zlatar prva, Luka Modrić drugi

Samo suze prolaze: Sapunica bila gledanija od nogometne reprezentacije

Siniša Pavić

Sapunica:nogomet 1:0! Odnosno »Larin izbor«:Hrvatska-Latvija 17,5:16,8! Posto!ZAGREB Sapunica:nogomet 1:0! Ili, da bude ilustrativnije, »Larin izbor«:Hrvatska-Latvija 17,5:16,8! Posto! Tako eto glasi rezultat gledanosti, ljestvica pet najgledanijih televizijskih uradaka emitiranih na našim tv postajama u utorak. Ljestvica, koja je taman takva da Lara bude prvak, a Luka Modrić drugi.


Sapunica je pobijedila do sada neprikosnoveni reprezentativni nogomet, a to ako ne plaši ono sugerira kud ovaj svijet ide. 


Muke Larine dok čisti besmislen tapecirung velikog stubišta, muke veće od onih što ih je Pepeljuga imala boreći se sa zlom maćehom, privukle su malom ekranu više gledatelja nego li ni malo manje bolne muke Bilićevih momaka dok su krvarili na Kantridi tražeći oprost za sve svoje grčke grijehe.
Doduše, valja biti iskren pa kazati kako su se vremenski Lara i Bilić boysi terminski ‘poklopili’ tek dijelom, za drugog poluvremana utakmice, no ni ta činjenica ne ide u prilog kako nogometu, tako ni svekolikoj muškosti na koju su se Hrvati skloni zaklinjati. Jer, ili su pobjegli k’ Lari špurijusa radi i zbog strepnje da gledajući ne doprinose sretnom raspletu utakmice na Kantridi, ili su se povinuli željama svojih boljih polovica, ili su jednostavno i sami fanovi sapunice ali ne smiju to na glas kazati.


Zato je tu podatak o gledanosti. Lara je jednostavno bila gledanija od onog što je po desnom krilu radio Srna. Akciju Doris Pinčić i Ivana Hercega u utorak je gledalo 728.000 gledatelja, da bi zadovoljni viđenim u srijedu taj broj skočio na nekih 790.000 gledatelja. 


Nova TV se tako i opet može pohvaliti da je, ako je gledanost mjerilo, osvojila srca hrvatskog, televiziji sklonog, puka. U vrhu po gledanosti su bili i još uvijek su i Dnevnik Nove TV, i Vijesti, i sapunice što naše što turske.


Samo, nije to vijest. Vijest je da je nogomet pao od ruke slatke iluzije protkane žuđenom ljubavlju. Krv, znoj i suze!? Čini se da u nas samo suze prolaze!