Crveni tepih

Princ i princeza posjetili izložbu o Nelsonu Mandeli

Hina

Foto Reuters

Foto Reuters

Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa ondje su se susreli s prijateljima i članovima obitelji velikog borca protiv apartheida koji je preminuo 2013., a među njima je bila i njegova unuka Zamaswazi Dlamini-MandelaPrinc Harry i njegova supruga Meghan u utorak su posjetili izložbu kojom se obilježava stogodišnjica rođenja nekadašnjega južnoafričkog predsjednika Nelsona Mandele. 


Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa ondje su se susreli s prijateljima i članovima obitelji velikog borca protiv apartheida koji je preminuo 2013., a među njima je bila i njegova unuka Zamaswazi Dlamini-Mandela. 


Razgovarali su i s devedesetdvogodišnjim Andrewom Mlangenijem, koji je s Mandelom proveo gotovo trideset godina u zloglasnome zatvoru na Robben Islandu. 
Tijekom posjeta Južnoafričkoj Republici 2015. princ Harry je obišao ćeliju na Robben Islandu u kojoj je bio zatvoren Mandela. 


Izložba je dosad gostovala u mnogim gradovima svijeta. U Pariškoj gradskoj vijećnici posjetitelji su je mogli razgledati 2013. godine tijekom šest tjedana. 


Direktor zaklade Nelson Mandela, Sello Hatang je kazao: “London je istodobno bio kolonijalna metropola Južnoafričke Republike i središte međunarodne borbe protiv apartheida. Bio je i mjesto nekih od najnadahnutijih govora Nelsona Mandele.”


Izložba je postavljena u jednom od londonskih umjetničkih centara Southbank Centreu, koji se nalazi na južnoj obali Temze, a razgledati se može do 19. kolovoza.