Preminuo u 91.

Hugh Hefner: Zbogom velikom Playboyu

P. N.

Foto: Reuters

Foto: Reuters

Unatoč brojnim ljepoticama i tisuće žena s kojima je spavao, Hefner je godinu dana prije zaključenja posljednjeg braka izjavio kako je on ipak samo jedn romantik u potrazi za svojom srodnom dušomŽivot je prekratak da bi se živjelo tuđe snove – bio je moto najpoznatijeg playboja na svijetu Hugh Hefnera koji je preminuo u svojoj kući na Beverly Hillsu u 91. godini.


Hugh Hefner rodio se 9. travnja 1926. godine u Chicagu.


Iza sebe ostavio je medijsko carstvo Playboja, najpoznatijeg muškog časopisa u povijesti. Časopis koji izlazi već 60 godina Hugh Hefner pokrenuo je 1953. godine.
Prvi broj, na čijoj je naslovnici bila obnažena glumica Marilyn Monroe, nije bio niti numeriran, nije imao čak ni datum izlaska, jer Hefner nije bio siguran hoće li časopis zaživjeti i hoće li uopće izdati slijedeći broj.


Ipak, san mladog novinara Esquira zaživio je i od prvih 50 centi, koliko je stajalo prvo izdanje, donijelo mu milijune dolara.


Vrijednost sadašnjeg Playboja iznosi oko 45 milijuna dolara, a tvrkom koju je Hefner utemeljio Playboy Enterprises zadnjih dvadeset godina vodi njegova žena Crystal Hefner.


Hefnerova udovica, Crystal, 31, treća je njegova supruga koja se udala za njega 2012. godine. Njegova prva supruga bila je Mildred Williams (1949–1959) s kojom ima dvoje djece, a Kimberly Conrad je bila druga supruga (1989–2010.) s kojom ima sina Coopera.


No, unatoč brojnim ljepoticama i tisuće žena s kojima je spavao, Hefner je godinu dana prije zaključenja posljednjeg braka izjavio kako je on ipak samo jedn romantik u potrazi za svojom srodnom dušom.


Foto: REUTERS


Foto: REUTERSPlayboy je bila zamišljena kao pametna i sexy novina. Na stranicama nisu bile prazne forme, već su bile ispisane vrhunskim tekstovima koji su dolazili iz pera velikih pisaca poput Vladimira Nabokova, Arthur C. Clarka, Ian Fleminga, Margaret Atwood kao i mnogi drugi…


Osim savršene fotografije koja je krasila stranice časopisa a izrađivali su je samo vrhunski fotografi poput Richard Fegley, William Figge, Arny Freytag, Ron Harris, Playboy je tematski je uvijek bio zainteresiran za sve teme iz domene javnog života.

Njegov sin Cooper Hefner, također kreativni urednik u Playboyu izjavio je: »Moj je otac živio poseban i upečatljiv život. Zagovarao je slobodu govora, građanska prava i zagovarao seksualnu slobodu.


Foto: REUTERS


Foto: REUTERSBio je kulturni pionir i vodeći glas iza nekih od najznačajnijih društvenih i kulturnih događaja našeg vremena. Nedostajati će mnogima uključujući suprugu Christinu i moju braću Davida i Marston, ali i svima nama u Playboy Enterprisesu«