U nedjelju na brodu Marina

Rijeka Pub Kviz: Humani kvizomani za bolesne mališane

Andrej Petrak

Prvi pub kviz odigrat će se u sklopu proslave petog rođendana riječkog muzeja Peek&Poke, pitanja slaže ekipa Com.She.Looka, a jedna rubrika bit će prigodno geekovski posvećena informaticiRIJEKA  Druga sezona Rijeka Pub Kviza starta u nedjelju u 19 sati na brodu Marina, usidrenom na riječkoj rivi, a počet će onako kako je i završila uspješna premijerna sezona ove zabavne i edukativne igre, koja je prerasla u pravi riječki fenomen: humanitarnim izdanjem, što će se igrati u korist malih pacijenata onkologije Dječje bolnice Kantrida.


Prvi pub kviz odigrat će se u sklopu proslave petog rođendana riječkog muzeja starih računala Peek&Poke, pitanja zato slaže ekipa Com.She.Looka, čiji je član voditelj muzeja Svetozar Nilović-Tozo, a jedna rubrika bit će prigodno geekovski posvećena informatici. 


   Nova sezona Rijeka Pub Kviza redovito će se odvijati na brodu Marina, a osim nove lokacije i novog loga, donosi više-manje iste ljude. Organizatori su i dalje ekipa Resident hipstera u sastavu Tamara Biro, Tomislav Ribičić-Riba, Nikola Šubić i Edvard Lovrić, a očekuje se da će na kvizu i dalje sudjelovati velika većina od prošlogodišnjih dvadesetak ekipa, s više od stotinu igrača. 


Bolje rješenje
No, kako i zašto se Rijeka Pub kviz iz Tunela seli na Marinu? 


   – Dok su igrači iskorištavali posljednje tjedne odmora i potezali nas za rukav po gradu, mi smo se uzmuvali i krenuli u pripremanje organizacije nove sezone pub kviza i odrađivanje nezahvalnog zadatka pronalaženja odgovarajućeg prostora. Nakon mukotrpnih pregovora, konzultacija, odvagivanja i premišljanja, nova je lokacija izabrana – brod Marina na riječkoj rivi. Što time dobivamo? Termin nedjeljom za organizaciju kviza, velik prostor s dovoljnim brojem stolova za sve i dobrim pogledom na nas te besplatni prostrani parking. Riječ je o prostoru u kojem je dozvoljeno pušenje, a koji ipak ne smrdi kao da je to dozvoljeno, a sve igrače očekuju grickalice i akcijska ponuda pića, objašnjava Tamara Biro.


    Biro u ime organizatora najavljuje da će od druge ovosezonske nedjelje biti uvedena liga, što znači da će se najbolji ovjenčati slavom ukupnog pobjednika sezone.   


Donacija s velikog gala finala prve sezone Rijeka Pub Kviza prošlog vikenda isporučena je u vinkovački Dom za nezbrinutu djecu »Sveta Ana«. Osim 1.340 kuna prihoda od kotizacija igrača, koji su iskorišteni za nabavu igračaka i svega ostalog što bi moglo uveseliti djecu i uljepšati im boravak u domu, prikupljene su i različite potrepštine za pomoć ovom vinkovačkom domu. Ekipa Rijeka Pub Kviza zahvaljuje se tvrtki In time koja je pakete preuzela u Rijeci i prevezla ih u Vinkovce te svima koji su donirali novce i igračke.Dobrodošli novi igrači


No, dobrodošli su svakako i novi igrači. Sve što zainteresirani trebaju učiniti jest doći na Marinu, okupiti raznoliku ekipu, dati svom timu šašavo ime, provjeriti svoje znanje te dobro se zabaviti i ujedno učiniti dobro djelo.


Biro napominje da se organizatori zahvaljuju izuzetnim ljudima iz Kluba mladih koji su bili spremni udomiti njihov putujući cirkus i na koje računaju ako brod na bilo koji način potone.


Više informacija dostupno je na webuwww.rijekapubkviz.com, Facebooku Rijekapubkviz te Twitteru @rijekapubkviz, putem e-maila na [email protected], te na broj mobitela Nikole Šubića 098/9517-699.