MUSIC. ARTS. ACTIVITY.

Student Day Festival: Sigma, Hladno pivo, S.A.R.S., Let 3 i mnogi drugi na Delti

Ivana Kocijan

Ivan Roje, Aron Grubešić, Aleksandar Šušnjar, Snježana Prijić Samaržija, Marko Filipović i Mirna Gurdon / Foto S. DRECHSLER

Ivan Roje, Aron Grubešić, Aleksandar Šušnjar, Snježana Prijić Samaržija, Marko Filipović i Mirna Gurdon / Foto S. DRECHSLER

Na glavnom stageu svirat će i Psihomodo pop, Frenkie feat. Sassja, Gretta, Pasi, Sillycons, Pips, Chips & Videoclips, Silente, Gattuso i Kraj programa. Filip Motovunski, Balkan Kolektiv Crew, Aril Brikha i Alexander Kowalski nastupit će pak na KBS WareHouse flooruRIJEKA » Svjetski poznati londonski dvojac Sigma, Hladno pivo, Psihomodo pop, Frenkie feat. Sassja, Gretta, Pasi, Sillycons, S.A.R.S., Let 3, Pips, Chips & Videoclips, The Prodigy Real Tribute Band, Silente, Gattuso i Kraj programa na glavnom »open air flooru« te Filip Motovunski, Balkan Kolektiv Crew, Aril Brikha i Alexander Kowalski na KBS WareHouse flooru – zabavljat će riječku publiku 29. i 30. svibnja, na šestom izdanju Student Day Festivala.


   Svakako najznačajniji izvođač ovogodišnjeg besplatnog festivala, ujedno i najveći izvođač od osnivanja festivala, bit će engleski dvojac Sigma poznat po singlovima »Nobody To Love« i »Changing« kojima je dokazao da se i drum’n’bass glazbom mogu doseći vrhovi glazbenih ljestvica. Pored glavnih zvijezda šestog SDF-a, publiku na Delti očekuju i domaće i regionalne glazbene zvijezde.


  


Besplatan program


– Drugog dana festivala među izvođačima se ističe beogradski S.A.R.S. koji je na festivalu svirao i lani, ali se ove godine vraća na traženje publike. Studenti su tražili i dubrovačku grupu Silente. Osim progama na otvorenom, jednako je bitan i drugi floor koji će biti smješten u Export Drvu, a postoji i mogućnost trećeg floora. Najbitnije je od svega da je program besplatan, a dovodi izvođače koji nastupaju na najvećim regionalnim festivalima, istaknuo je predstavnik organizatora, RIKUP-a (Riječkog kulturno urbanog pokreta), Aron Grubešić.
   Aleksandar Šušnjar, predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci, dodao je kako je to njihov najveći projekt u financijskom i organizacijskom smislu, a cilj mu je ponuditi studentima razne atraktivne dodatne sadržaje. Prokušani recept raznovrsnog programa koji objedinjuje bogati glazbeni line up te kulturne, sportske i zabavne sadržaje uključuje sportski dio na Korzu, predstavljanje studentskih udruga i projekata, glazbeni program na Delti, predavanje, predstave, radionice…


   Osim više od 30 glazbenih izvođača koji će nastupiti tijekom dva dana na dvjema pozornicama, drugi predstavnik RIKUP-a Ivan Roje posebno je istaknuo i fitness program, tj ChikaZ Fit Fest koji već šestu godinu za redom okuplja zaljubljenike u sport, ples i rekreaciju. Kulturni program koji će se sastojati od već spomenutih predavanja, radionica, i street art aktivnost objedinjen je pod nazivom Culture Week.


  


Mehanička hobotnica


Snježana Prijić Samaržija, prorektorica za studije i studente Sveučilišta u Rijeci, na jučerašnjoj je konferenciji za medije istaknula kako je Sveučilište zadovoljno i ponosno inicijativom koja traje već šest godina. Također je dodala i kako je u pitanju jedan od najboljih i najvećih glazbenih događaja u Rijeci koji ne uključuje samo glazbeni program, već i studentski aktivizam. Marko Filipović, zamjenik gradonačelnika Grada Rijeke, dodao je da je Student Day Festival postao dio riječkog identiteta te da potvrđuje da je Rijeka grad sveučilišta, studenata.


   Slogan ovogodišnjeg festivala koji se organizira i u suradnji s riječkim Kombinatom, »music. arts. activity.«, prigodno je vizualno objedinjen u liku mehaničke hobotnice, a u projekt se uključio i dizajner Juraj Zigman koji je ponovo dizajnirao festivalske majice. Dodajmo i da se vrijednost projekta procjenjuje na 700 tisuća kuna, uz sudjelovanje više od 20 tisuća studenata riječkog Sveučilišta i onih iz ostalih gradova regije što ga čini jednim od najznačajnijih studentskih događaja u zemlji. Zagrijavanje za glazbeni dio programa započinje »launch partyjem« 23. svibnja uz nastup Deep’n’Delicious crewa u zagrebačkom klubu Sirup.