Rasplesana Gradina

Poznata lokacija na Trsatu ugostila program skupine Ri Dance

Danijela Bauk

Održani su različiti tematski performansi s različitim koreografskim i scenografskim rješenjima odnosno Gradina je postala »playground« kreativnog izražavanja pokretomRIJEKA » U sklopu ovogodišnjeg izdanja kulturno-zabavne manifestacije Ljeto na Gradini, preksinoć je poznata trsatska lokacija ugostila program »Gradina Dance Art« kojeg je izvela plesna skupina Ri Dance. Brojne posjetitelje tako su već oko 21 sat na ulazu i još nekoliko lokacija dočekivale plesačice i animirale publiku pritom je darivajući s prigodnim darom. Potom su sve posjetitelje upućivale prema glavnoj lokaciji, prostoru ispred Mira junaka gdje se odvio središnji dio programa.


   Gradina Dance Art je manifestacija koja je inspirirana plesom i pokretom. Održani su različiti tematski performansi s različitim koreografskim i scenografskim rješenjima odnosno cijela je Gradina postala »playground« kreativnog izražavanja pokretom, a sve u izvedbi priznate riječke plesne skupine RI Dance koja svoje djelovanje manifestira kroz jedinstven koreografski izričaj upotpunjen inspirativnim kostimografskim rješenjima. Oblici i forme koje stvaraju kroz svoje pokrete jedinstven su programski sadržaj.


   Umjetnička direktorica manifestacije je Dolores Bugarin, a tema je bila pokretom ispričati životne priče sagledane kroz prizmu cirkusa. Gledatelji su tako mogli u cirkusu prepoznati život koji pritišće ljude, tražeći rezultate i savršenstvo, ostavljajući malo prostora za vrednote koje istinski ispunjavaju dušu.
   Za sam kraj Ljeta na Gradini ostala su još dva programa. Udruga Ri Rock, u suradnji s Trsatskom gradinom, a u okviru ljetnih događanja u Rijeci, u petak 12. rujna s početkom u 18 sati ponudit će posebnu večer pod nazivom »Ri Rock na Gradini«. Riječ je o ležernijem programu, koji nudi nastupe bendova, izložbe slika, štandove i promocije raznih riječkih umjetnika i udruga. Subota, 13. rujna rezervirana je za koncert Nene Belana.