Irski folklor osvaja svijet

Plesni ansambl »Lord Of The Dance« 24. listopada u Rijeci

Vinko Peršić

»Lord Of The Dance« postoji od 1966. godine, otkad diljem svijeta bilježi samo rasprodane nastupe, a drži i rekord u čuvenoj londonskoj Wembley Areni gdje je čak 21 dan zaredom nastupao pred prepunom dvoranomRIJEKA  Riječka Dvorana mladosti će 24. listopada ugostiti Michael Flatley’s »Lord Of The Dance«, najpoznatiju i najveću plesnu skupinu na planetu koja već godinama diljem svijeta priređuje spektakularne plesne događaje.


Nastup najgledanijeg plesnog spektakla na svijetu s novom predstavom u kojoj briljiraju plesači koji njeguju prepoznatljiv irski folklor počinje u 20 sati.


Ulaznice po cijeni od 160 kuna tribine, 200 kuna parter i 250 kuna VIP parter su već u prodaji na svim uobičajenim ovlaštenim prodajnim mjestima u sustavu Eventima, u Dallas Music Shopu, u mjenjačnicama Exclusive Change i na prodajnim mjestima Interspara.
Nastup »Lord Of The Dance« u Rijeci u organizaciji tvrtke Koncert Studio održat će se pod visokim pokroviteljstvom Grada Rijeke i pod medijskim pokroviteljstvom Novog lista, Radio Rijeke i Kanala Ri.


»Lord Of The Dance« postoji od 1966. godine, otkad diljem svijeta bilježi samo rasprodane nastupe, a drži i rekord u čuvenoj londonskoj Wembley Areni gdje je čak 21 dan zaredom nastupao pred prepunom dvoranom.


Danas postoje ukupno tri postave: prva za turneje po Europi, druga po SAD-u i treća po Australiji. U sklopu svake od njih nastupa dvjestotinjak vrhunskih plesača i plesačica prosječne starosti 22 godine.


Nastupi su neprestano pod pažnjom 20 kreativnih profesionalaca zaduženih za set design, kostime, svjetlo, zvuk i koreografiju, kako bi se održali visoki standardi toga plesno-glazbenoga spektakla.


Podatak o više od pet milijuna prodanih primjeraka predstave »Lord Of The Dance« na DVD formatu upotpunjuje ovu fascinantnu statistiku. Predstave su bazirane na irskom folkloru.


Riječ je o klasičnoj priči o borbi između dobra i zla ispričanoj univerzalnim jezikom plesa. Od trenutka kada se svjetla ugase pa do posljednjeg bisa publika je opčinjena maestralno orkestriranom kombinacijom preciznih plesnih koraka, vrhunskog osvjetljenja i specijalnih pirotehničkih efekata, a ni glazbena podloga ne ostavlja nikoga ravnodušnim.


»Lord Of The Dance« su dosad ostvarili prihod veći od 400 milijuna dolara od globalne prodaje ulaznica. Potrebno je čak 6 šlepera dužine 14 metara kako bi se prevezla sva njihova oprema.