Balašević u Opatiji

»Panonski mornar« sa svojim Mangupima i tamburašima ansambla Zorule redao hit za hitom

Ivana Kocijan

Snimio Marin ANIČIĆ

Snimio Marin ANIČIĆ

Pod vedrim nebom Kvarnera slavni je »panonski mornar« sa svojim Mangupima i tamburašima ansambla Zorule redao hit za hitomJedan je Đole, a jedna je i Opatija. Ljubav legendarnog novosadskog kantautora i kvarnerske Stare Dame duga je i sretna, a svaki njihov susret događaj je za pamćenje.


Za pamćenje je bio i sinoćnji koncert koji je Đorđe Balašević održao na prepunoj Ljetnoj pozornici, kamo se vratio nakon pet godina.


Točno u 21.30 Ljetna se pozornica zamračila, a pred svoju je vjernu publiku stao jedan i jedini, zabavni, šarmantni, neponovljivi Đole. Koncert je otvorio pjesmom »Fina lagana stvar«, a onda je pozdravio sve stare i nove klince koji uživaju u njegovim pjesmama.
– Dobra večer, Opatija! Dobra večer, Rijeka! – rekao je Balašević dodavši kako će koncert biti po mnogočemu interesantan.


U godini u kojoj obilježava četrdeset godina od snimanja prve pjesme »U razdeljak te ljubim«, na nastupima se prisjeća i starijih pjesama koje ne izvodi baš često pa je tako sinoćnji nastup nastavio pjesmom »Ilona«. S druge strane, na repertoaru su mu se našle i neke nove pjesme, među kojima je i »Unikatna« napisana nedavno za publiku iz Čakovca koja je, sudeći po uzvicima iz publike, nazočila i njegovom sinoćnjem nastupu.


Vjernih fanova Balašević ima diljem Lijepe Naše i susjednih zemalja, a mnogi od njih s osmjesima na licima uživali su u njegovim vječnim pjesmama.


Pod vedrim nebom Kvarnera slavni je »panonski mornar« sa svojim Mangupima i tamburašima novosadskog ansambla Zorule redao hit za hitom. »Stih iznad svih«, »Neki novi klinci«, »Ćaletova pesma«, pjevao je Đole, pjevala je i publika. I svi su zaneseni plesali…