Novi projekt

Novi život kultne serije: “Mućke” se uskoro vraćaju kao – mjuzikl

Ivana KocijanLONDON Kultna BBC-jeva serija »Mućke« koja je s prikazivanjem završila 2003. godine, sljedeće će godine postati mjuzikl. Predstava čija je priprema trajala pet godina, premijeru na West Endu imat će 9. veljače u Theatre Royal Haymarketu. »Mućke: Mjuzikl« posljednji je projekt pokojnog scenarista Johna Sullivana čiji je sin Jim libreto za mjuzikl napisao zajedno sa scenaristom Paulom Whitehouseom koji će u mjuziklu i glumiti, naime, imat će ulogu djeda Teda koju je u seriji glumio pokojni Lennard Pearce.


Tom Bennett utjelovit će Del Boya kojeg je u seriji igrao legendarni David Jason, a Ryan Hutton glumit će Rodneyja kojeg je u televizijskim »Mućkama« glumio Nicholas Lyndhurst. Mjuzikl čija će se radnja odvijati u Peckhamu 1989. godine režirat će Caroline Jay Ranger. U predstavi će biti izvedeno dvadeset novih pjesama.


– Ovo je bio posljednji projekt na kojem je John Sullivan radio prije smrti – tek je počeo pripremati mjuzikl. Kad smo pisali libreto, Jim i ja ostali smo vjerni scenariju serije, ali smo naglasili i neke suvremene teme. Vrlo smo svjesni nasljeđa »Mućki« i činjenice da se serije sjećaju gotovo sve generacije tako da smo pokušali u mjuzikl utkati omiljene trenutke svih gledatelja i naravno izvrsne likove, ali ovog puta uz pjesme, objasnio je Whitehouse.