Neočekivan uspjeh

Mauro Staraj o viralnom hitu “Teta z butigi”: To je glazbena podrška svima koji krpaju kraj s krajem

Ivana Kocijan

Namjerno smo je ponudili na besplatan download jer je i to jedan od načina da pružimo podršku svim tetama z butige i ljudima koji žive u strahu da će ostati bez posla, rekao nam je StarajRIJEKA Tjedan dana nakon što je društvene mreže »zapalio« live izvedbom instant-hita »Teta z butigi« čija je verzija na Facebooku pogledana više od 38 tisuća puta, matuljski glazbenik Mauro Staraj snimio je i studijsku verziju pjesme i ponudio je na besplatan download.


– Sve što morate napraviti je upisati svoju mail adresu na naslovnici ovog web-sitea i prijaviti se na naš newsletter. Na Vaš mail direktno stiže najnoviji singl, pjesma koja je preko noći postala viralni Facebook hit, »Teta z butigi«, napisao je na stranici www.maurostaraj.com.


Staraj je, podsjetimo, »pjesmu i poruku za gospodina Todorića i sve tete z butige ovega sveta, koje su mu uvijek napravile najbolji sendvič s mortadelom i svojim osmijehom uljepšale djetinjstvo…« napisao u trenu, prije deset dana, a onda je iste večeri i otpjevao uz gitaru, ispred zatvorene prodavaonice Konzuma.
Nakon što ju je objavio na svome Facebook profilu, pjesma je postala instant-hit koji je sada dobio i svoje službeno, studijsko izdanje.


– E, moj narode, dok vas drugi kradu, mi vam poklanjamo naš novi singl »Teta z butigi« koji ste sigurno čuli na Facebooku, a ako niste, čut ćete sad. Ovim putem želim vam svima iskreno zahvaliti na dijeljenjima, lajkovima, svim medijima koji su prenijeli ovu podršku tetama ča samo znači da još postoje dobri judi. Ča morate storit da bite skinuli novu pjesmu? Odete u tražilicu i utipkate www.maurostaraj.com.


Nakon toga pronađete mali bijeli prozorčić u koji upišete svoju e-mail adresu. Dakle, primjer: ako se zovete Ivica Todorić, a ja se nadam da se ne zovete, ali ako se slučajno zovete, onda upišite [email protected] i direktno na vašu adresu dolazi nova pjesma.


Ne za 0,99 kuna, nego besplatno. U sljedećih par dana otkrit ćemo i naslov našeg novog albuma koji izlazi odmah nakon izbora da se odmorite i od tih piz…ja, poručio je u šaljivom tonu Staraj u videu kojim objašnjava kako »nabaviti« studijsku snimku »Tete z butigi«.


Pjesma je, doznajemo, odlično prihvaćena te je njezin autor oduševljen reakcijama. – Namjerno smo je poklonili jer je i to jedan od načina da pružimo podršku svim tetama i ljudima koji žive u strahu od toga da će ostati bez posla. Nakon euforije koju je napravila »praizvedba« na društvenim mrežama, iskreno, htio sam se uštipnuti i pitao se – sanjam li ovako nešto? Čakavština nije baš zastupljena na državnom nivou, a ovo su objavili svi vodeći mediji.

Tako sam još jednom htio »testirati« je li stvarno »Teta z butigi« nešto što ljudi toliko vole pa smo je stavili na download da brojke kažu svoje. Nisu razočarale, i rastu iz sata u sat. Nismo je još slali na radije, ali kako čujem, radijske postaje je već vrte, dakle i oni su je »downloadali«.Meni je to ogromno priznanje jer je očito da iskrenost na kraju uvijek pobjeđuje, a dobra pjesma nalazi put do srca i uha svojih slušatelja, kaže Staraj.


Pjesma je vrlo brzo pronašla i put do »teta z butigi« kojima je i posvećena.


– Stotinjak metara od moje kuće je dućan jednog drugog lanca trgovina pa su me tete koje rade u njemu već prvog dana napale: Zašto nisi pred našim vratima to otpjevao, ha?


Bio sam iskren i rekao da su mi one bile prava inspiracija jer i one su u »crvenim flajdama« i kod njih kupujem svaki dan, ali pjesma je podrška za sve tete ovoga svijeta, sav pošteni narod, neovisno o boji flajde koji uspjeva skrpati kraj s krajem u ova luda vremena, a još uvijek nije otišao iz države. Možda zato jer su gužve na granicama sada ogromne, dodao je šaljivo Staraj.