Hip hop ikona u Hrvatskoj

Legendarni Snoop Dogg dolazi na Zrće

Vinko Peršić

Uz nastup hip-hop ikone Snoop Dogga pred ograničenim brojem od tri tisuće posjetitelja organizatori Fresh Island Festivala najavljuju bogati line up s kojim će uskoro izići u javnostRIJEKA » U srijedu 10. srpnja, tik na svjetski poznatoj plaži Zrće, u klubu Papaya nastupit će glazbena hip-hop super zvijezda Snoop Dogg aka Snoop Lion. Snoop Dogg je američki reper, pjevač, glazbeni producent, glumac i tekstopisac.


Njegova glazbena karijera počela je 1992. godine kad ga je uočio Dr. Dre. Iza njega su platinaste, dijamantne naklade, rasprodani koncerti na stadionima i arenama. Vlasnik je bezbroj glazbenih nagrada i priznanja, a talent iskazuje i glumom u mnogim filmovima te dokumentarnim i animiranim serijama i reality uspješnicama. Bilo da snima reklame s Davidom Beckhamom, snima filmove s Denzel Washingtonom, nastupa s grupom Coldplay, trenira srednjoškolsku nogometnu reprezentaciju ili obara rekorde na svjetskim top listama, Snoop Dogg je rijetko viđena planetarno uspješna zvijezda čiji svaki korak izaziva veliku medijsku pozornost i čije se nastupe uživo nikako ne smije propustiti.


Snoop Dogg u zadnjih nekoliko mjeseci osvaja medijske stupce svojom »reinkarnacijom« te novim aliasom Snoop Lion. Uskoro mu izlazi novi album i dokumentarni film pod zajedničkim naslovom »Reincarnated«. Veliku prašinu podigao je i nedavnim nastupima kada na binu uz kolegu Dr. Drea kroz hologram oživljava lik preminule rap legende 2 Paca. Veliki nogometni fan i kolekcionar dresova u svojoj bogatoj kolekciji čuva i hrvatski dres. Snoop Dogg će osim na Zrću ovog ljeta nastupiti i na Exitu.
Uz nastup hip-hop ikone Snoop Dogga pred ograničenim brojem od tri tisuće posjetitelja organizatori Fresh Island Festivala najavljuju bogati line up s kojim će uskoro izići u javnost. Drugi po redu Fresh Island Festival ove godine ide u klubovima Papaya i Aquarius na popularnoj plaži Zrće u specijalnom izdanju od čak četiri dana i noći od 10. do 13. srpnja. Kao jedini hip-hop festival u jugoistočnoj Europi te jedini europski hip-hop festival na plaži, Fresh Island Festival će u četiri dana i noći predstaviti najbolje od svjetskog hip-hopa na četiri festivalske pozornice.


Uz nastupe svjetskih hip-hop zvijezda svakog dana, festival će obilovati i nastupima poznatih DJ-eva i MC-a te dnevnim Boat i After Beach Pool partyjima. Hip-hop fanovi moći će uživati i u različitim plesnim i glazbenim radionicama, projekciji filmova, ekstremnim sportovima na vodi, crtanju grafita i još puno toga. Ulaznice za ovaj jedinstveni ljetni festival moći će se kupiti isključivo u festivalskom izdanju po cijeni od 345 kuna na službenim stranicama fresh-island.org/tickets.