Predstavljen singl 'S tobom'

Franka Batelić o povratku na scenu: ‘Sada se mogu u potpunosti dati glazbi’

Ivana Kocijan

Spot je snimljen u meni jednoj od najljepših zemalja svijeta - Škotskoj, kaže Franka Batelić

Spot je snimljen u meni jednoj od najljepših zemalja svijeta - Škotskoj, kaže Franka Batelić

Drago mi je da je pjesma uspjela taknuti ljude jer za to služi glazba. Da nas odvede na neka skrivena mjesta u nama i oslobodi te zatomljene emocije. Vedran je pjesmu čuo prvi i jako mu se svidjelaNakon četverogodišnjeg izbivanja s domaće scene, pjevačica Franka Batelić ovog je tjedna predstavila novu pjesmu pod imenom »S tobom« kojom se vratila svojoj najvećoj ljubavi: glazbi. Ova ljubavna balada rezultat je njezine duže potrage za iskrenom i emotivnom pjesmom s kojom će se osjećati dobro.


– Predugo je prošlo. Sve se promijenilo, ali i u tom metežu životnih promjena i izazova, jedna stvar je moja konstanta. Ta ljubav ne blijedi s vremenom. Pjesma me osvojila na prvu i uživam u apsolutno svakom tonu. Nadam se da će se i vama svidjeti i da će uljepšati i vaš život, baš kao što je i moj, rekla Franka.


Sudeći prema prvim, pozitivnim komentarima njezinih obožavatelja, pjesma »S tobom« bila je odličan je izbor za njezin povratak na glazbenu scenu.  


Snažne emocije
Zašto ste se odlučili vratiti na glazbenu scenu baš sada, i zašto baš ovom pjesmom?


– Stvarno je prošlo predugo vremena, no osjećam da sam sada spremna i da se mogu u potpunosti dati glazbi. Nekako su sada sve kockice sjele na svoje mjesto. Valjda je tako trebalo biti.


Tko su autori pjesme S tobom?


– Autor pjesme je Branimir Mihaljevic, a za tekst je zaslužan Neno Ninčević. I mislim da su napravili fenomenalan posao!


Kakve su prve reakcije?


– Pjesma me osvojila na prvu i u meni budi snažne emocije. No, iako se meni toliko sviđa pjesma, nisam očekivala baš ovako pozitivne komentare. Drago mi je da je uspjela taknuti ljude jer za to služi glazba. Da nas odvede na neka skrivena mjesta u nama i oslobodi te zatomljene emocije.


Ako se ne varam, spot za pjesmu snimali ste u Škotskoj? Gdje i zašto baš tamo?


– Tako je, spot je snimljen u meni jednoj od najljepših zemalja svijeta – Škotskoj. Čim sam čula pjesmu, prve asocijacije su mi bile prekrasna zelena prostranstva, klisure, napušteni dvorci, kiša, magla. I baš to smo dobili u Škotskoj. Bilo je to jedno nezaboravno iskustvo, i mokro (smijeh).


Kad će biti predstavljen javnosti?


– U nedjelju u emisiji Top.hr na RTL Televiziji te će u sklopu te emisije biti predstavljen i spot. Možemo li nakon ovog singla očekivati još novih pjesama?

– Naravno.  I tome se strašno veselim.


Zaštita ljudskih prava


U međuvremenu ste se posvetili obrazovanju; uskoro vas očekuje diploma na Pravnom fakultetu. Planirate li raditi u struci? Kojoj grani prava biste se najradije posvetili?


– Grijala sam stolicu zadnjih 5 godina. Najviše me zanima Međunarodno pravo i rješavanje međunarodnopravnih sukoba te zaštita ljudskih prava.


Što na vašu novu pjesmu, ali i na vaš povratak na scenu, kaže vaš partner Vedran Ćorluka?


– Pjesma mu se jako sviđa i čuo ju je prvi. Naravno, Vedran mi je najveća potpora.


Vas ste dvoje u vezi na daljinu budući da on igra za moskovski nogometni klub Lokomotiv. Koliko vremena vi provodite u Rusiji? Koji su najveći izazovi takve veze?


– Od samog početka smo u vezi na daljinu. Ja sam u Rusiji povremeno, kad stignem.


Ovog smo tjedna doznali da ste vas dvoje nakon posjeta Africi postali kumovi dvoje djece u Keniji, Joy i Patricku. Što konkretno za njih znači imati vas za kumove?


– Tako je. Patricku i Joy smo osigurali školovanje, hranu, knjige i odjeću za ovu školsku godinu i to je i cilj »kumstva«. Omogućiti djeci s teškim djetinjstvom, bez obitelji, bolju budućnost, omogućiti im da krenu u ostvarivanje svojih snova. To je jedan sasvim mali čin, ali za tu djecu znači SVE. Više o samom »kumstvu« i načinu na koji možete pomoći možete pročitati na web stranicama Malog Doma.


To je nešto što ste oduvijek željeli. Kakav je osjećaj znati da vam se želja ispunila?


– Lijepo je znati da i tako malim doprinosom možeš pomoći. Kad daješ ljubav, primaš ljubav. I to je najljepši osjećaj.