Preminuo

OTIŠAO LEGENDARNI MINI ME U pedesetoj godini života umro glumac Verne Troyer

Hina

Reuters

Reuters

U objavi na njegovoj Facebook stranici obitelj je »s velikom tugom« potvrdila njegovu smrt. Troyer koji je bio visok 81 centimetar zbog genetskog poremećaja, uprizorio je laboratorijsku kopiju komičnog super-zlikovca Dr. Evila u filmu »Austin PowersGlumac Verne Troyer, poznat po ulozi Mini-Meja u filmu »Austin Powers«, umro je u subotu u 50– godini života, objavila je njegova obitelj na društvenim mrežama.


U objavi na njegovoj Facebook stranici obitelj je »s velikom tugom« potvrdila njegovu smrt. Troyer koji je bio visok 81 centimetar zbog genetskog poremećaja, uprizorio je laboratorijsku kopiju komičnog super-zlikovca Dr. Evila u filmu »Austin Powers: Špijun koji me je hvatao iz 1999. i nastavku filma snimljenom 2002. godine.


Glumio je i manje uloge u filmovima i na televiziji, a često se pojavaljivao u reality programima.
»Iako je rastom bio malen otvorio je više vrata sebi i drugima no što je itko mogao zamisliti«, napisala je njegova obitelj.


Trpoyer je javno priznao da je u prošlosti imao problema s alkoholizmom, a 3. travnja je njegova obitelj na Instagramu priznala da se liječi od te ovisnosti.


U objavi od subote stoji da se Troyer »borio i pobijedio, još se borio, no naposlijetku je to ovoga puta bilo previše«.


U izjavi se kaže da su »depresija i samoubojstvo vrlo ozbiljni problemi« ali se određenije ne navodi uzrok Troyerove smrti.