Zvijezda je rođena

Kako je Lady Gaga osvojila Veneciju: Kad bi zapjevala, u sobi bi se dizala temperatura

Zvezdana Pilepić

Foto Reuters

Foto Reuters

 Glumac Bradley Cooper sada se slavi i kao redatelj/scenarist, a super slavna pjevačica Lady Gaga postala je filmska glumicaVENECIJA Još jedna verzija filma “Zvijezda je rođena” prikazana na ovogodišnjoj Mostri izbacila je nove zvijezde ili možda bolje rečeno već dokazane zvijezde u novom ruhu. Glumac Bradley Cooper sada se slavi i kao redatelj/scenarist, a super slavna pjevačica Lady Gaga postala je filmska glumica.


“Nisam razmišljao o tome da napravim originalan film, rekao je o svom redateljskom prvijencu Bradley Cooper, već sam želio samo napraviti autentičan film i ispričati priču onako kako sam je zamislio. Prije šest godina bio sam na koncertu Metalice i tada sam imao priliku prvi put biti ne samo ispred nego i iza pozornice i upoznati glazbenike i tu se na neki način rodila ideja o tome kako je biti rock zvijezda.”


Nije bila spremna na kompromise


“Mislim da sa sigurnošću mogu reći – nadovezala se Lady Gaga – da smo vidjeli toliko inkarnacija ovog filma koje uvijek iznova uspješno prolaze kod publike zato jer se radi o prekrasnoj priči. Za mene je sve skupa bilo izuzetno iskustvo, a posebni izaziv u inertpretaciji lika Ally bio je taj što je ona na početku filma potpuno odustala od sebe i nije vjerovala u sebe. Kada sam ja počinjala u glazbenom svijetu s devetnaest godina, ja sam išla naokolo i iako sam bila mnogo odbijana, ja sam vjerovala u sebe.”
I ne samo da je vjerovala u sebe već Lady Gaga nije bila spremna ni na kompromise.


”Ja sam od početka znala što hoću i znala sam reći ne kada je trebalo. Jer ja sam bila svjesna da nisam spadala u najljepše među djevojkama i mnogi su htjeli uzeti moju glazbu i dati je drugim pjevačicama, no ja na to nisam pristala. Uvijek sam bila jaka i odlučna na početku karijere, nikada nisam htjela imitirati druge ili biti seksi na način kako to rade druge žene nego sam željela raditi ono što sam mislila da meni paše.”


Voljela se transformirati


Uspoređujući svoje početke s likom Ally, Lady Gaga je nastavila. “Na početku karijere voljela sam se transformirati i biti netko drugi onako kako sam osjećala da to zahtjeva moja glazba. U ovom filmu Cooper me je želio vidjeti bez šminke i na taj način pokazati ranjivost i nesigurnost lika, a za mene je to je bilo vrlo posebno i oslobađajuće iskustvo.


No, istovremeno uz Bradleya sam se osjećala vrlo sigurno. Ja sam oduvijek htjela biti glumica, a on je vjerovao u mene i zato sam mu zahvalna. Osim toga privilegija mi je bila raditi s Bradleyjem jer on je izvrstan glumac, a ja uvijek želim raditi s nekim tko je bolji od mene kako bih mogla učiti od te osobe i stoga sam ga konstantno promatrala.


Bradley je također izvrstan pjevač i mislim da mi je najdraže to što me je on prihvatio kao glumicu, a ja njega kao glezbenika jer on je tako mnogo vježbao i radio na pjevanju i stalno je napredovao, da ga je bilo uživanje pratiti.”


Sve bi postalo magično


Bradley Cooper je naravno vraćao Lady Gaga svaki kompliment. “Ona nije ni bila svjesna kako je sve postalo magično kada bi ona zapjevala i svi smo mi oko nje bili opčinjeni, u sobi se dizala temperatura. I moram reći da je činila sve da se uz nju osjećam sigurno jer jedna umjetnica takvog kalibra tretirala me kao sebi ravnoj.”


O tome zašto se odlučio okušati u režiji Bradley Cooper je odgovorio. “Vrijeme je najdragocjenija stvar koju posjedujemo, i ja želim učiniti sve što mogu da iskoristim svaki moment. Raditi na ovom filmu bilo je savršeno iskorišteno vrijeme. Režirati film bio je za mene prije svega veliki izazov ali ništo novo se nemože stvoriti ako se niste spremni suočiti sa svojim strahovima.”


O tome kako se on osobno odnosi prema slavi Bradley Cooper je rekao: “Slava je fascinantna star, to je isprva užasna buka, a nakon toga ostanete sami.”