Povratak sa singlom "Pucaj mi u srce"

Dalibor Brun nakon sedam godina pauze opet u studiju

Slavica Mrkić Modrić

Kakav će album biti? Izvrstan, kakav bi bio? Šalim se, bit će to novi album sa starim, dobrim rokerskim štihom protkanim šlagerskom melodijom, pa sve to upakirano u moderan aranžman, pojasnio je BrunRIJEKA Kad se u subotu u emisiji »Glista« Radio Rijeke zavrtjela pjesma »Pucaj mi u srce«, mnogi su fanovi Dalibora Bruna zavrtjeli telefon i nazvavši našu redakciju pitali je li to Brun izdao novi album. Isto pitanje postavili smo legendi riječke glazbene scene i čuli sljedeće:


   – Ja na Radio Rijeci? Bit će da se neki našalil s vama, ne puštaju oni mene često, ali je, istina je da delan na novom albumu.


   I dela, odnosno snima ga u studiju Roberta Grubišića u Šmriki i kako doznajemo od Bruna – sa super ekipom, u super uvjetima, s izvrsnim rezultatom. Nakon sedmogodišnje pauze Brun je odlučio kako je vrijeme za novi album i uputio se Grubišiću.


Nikamo nan se ne žuri
– Da, o izboru studija nisam morao puno razmišljati. Em mi je blizu, em je Robi super tip, em su uvjeti snimanja više nego dobri. Ča ti više treba? Čist zrak, dobri ljudi i super susjedi. Atmosfera na snimanju je ležerna. Da samo znate kako se dobro slažemo Robi, Martina Majerle, Andrej Babić, Ivan Pešut i ja.


Nikamo nan se ne žuri, nitko me ne prisiljava da radim tempom koji meni ne odgovara i zbilja sam zadovoljan sa svih pet do sad snimljenih stvari, kazao je Brun i dodao kako će uz »Pucaj mi u srce« snimiti još jedan promo singl i tu stati, te kako bi album na kojem neke od stvari potpisuju Vuco, Zečić i Pavičić svjetlo dana trebao ugledati početkom iduće godine.   

Potencijalni hitovi


– »Pucaj mi u srce«, prvi promo singl, a iskreno ću reći kako mi uopće nije jasna ta današnja moda promo singlova, no nema veze, djelo je Roberta Grubišića i Željka Pavičića, čovjeka koji je napisao mnoge hitove Miše Kovača, Jasne Zlokić, Tomislava Ivčića, te drugih velikana hrvatske estrade. Jako sam zadovoljan kako je ispala, a i svi oni koji su ju imali prilike čuti.


Namjera nam je da ne sklepamo album na brzinu već da svaka stvar na njemu bude potencijalni hit. Kakav će album biti? Izvrstan, kakav bi bio? Šalim se, bit će to novi album sa starim, dobrim rokerskim štihom protkanim šlagerskom melodijom, pa sve to upakirano u moderni aranžman, pojasnio je Brun, pjevač koji je svoju četiri desetljeća dugu glazbenu karijeru započeo kao pjevač legendarnog riječkog VIS-a Uragani te Bohema, potom i isto tako legendarne Korni grupe nakon koje se otisnuo u solističke glazbene vode, snimio preko 50 ploča, nastupao na svim važnijim festivalima, a imao je i vlastiti tv show.   

Rekorder prodaje


Početkom devedesetih Dalibor je objavio megamix album sa skladbama Đorđa Novkovića koji je do današnjih dana ostao jedan od rekordera hrvatske diskografije u prodaji.   Odgovor na pitanje hoće li novi album Dalibora Bruna, pjevača kojeg mnogi baš kao i Sinatru nazivaju »The Voice« izdati Croatia Records koja je izdala i promo singl ili će on izaći pod nekom drugom etiketom nismo dobili, no slušateljima i mnogobrojnim fanovima Riječanina specifičnog i omiljenog glasa, to ionako nije važno.