Vrijedna nagrada

NAGRADNA IGRA NOVOG LISTA Mazda 2 u prave ruke zahvaljujući noni Blaženki

Biljana Savić

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

Adrianova nona dugogodišnja je pretplatnica Novog lista, a nagradnu igru, veli, igra oduvijek. Omotnicu s kuponima poslala je na ime unuka pa lijep i kvalitetan automobil odlazi na PehlinRiječanin Adriano Blečić sretni je dobitnik velike nagradne igre Novog lista. Ovaj mladi 28-godišnji diplomirani inženjer građevinarstva, zaposlenik Grada Rijeke, dobio je lijepi i vrijedni automobil mazdu 2. Omotnicu s kuponima nagradne igre skupljala je njegova nona Blaženka, dugogodišnja pretplatnica Novog lista.


– Nikad ništa nisam dobila, ali baš nikad. Gledajte, pretplatnica sam, pa kad već ujutro imam novine, nije mi teško izrezati kupon iako uvijek mislim da kad bih ja legla među sve te koverte s kuponima, ne bih imala šansu da me izvuku, a kamoli moja koverta, živopisna je nona Blaženka Blečić. Pitamo Adriana Blečića je li se jako iznenadio kad je čuo da je osvojio auto, a nona odgovara umjesto njega: »Nije ni znao, aš bi se jadil. Svaki put stavim na nečije drugo ime, nekad muževo, nekad sinovo, nekad nevjestino, nekad unukovo, iako Adriano uvijek kaže ‘Nemoj mene’. Ma i ja sam zaboravila i nisam imala pojma kad je izvlačenje; izrežem kupone, stavim ih u kovertu i ubacim kod Fine, kaže nam Blaženka.


Odličan potez 


Gospođa Blaženka prošlog je tjedna prvi put u životu sama ubacila kupone u sandučić jer je kći koja radi u Fini bila na bolovanju – i bio je to dobitni potez. Adriano, majka Irena i otac Gordan žive u istoj kući s nonom Blaženkom i nonićem Silvanom. Adriano, Irena i Gordan imaju 11 godina star peugeot i dijele ga, iako Adriano najčešće na posao ide autobusom. E, sad više neće. Nona Blaženka kaže da će joj se svi odužiti tako što će ju kao gospođu voziti u novome autu, a suprug Silvano je zafrkava da će joj pokloniti rezervnu gumu, pa su kvit.

Izvlačenje je bilo jučer u prizemlju Tower Centra Rijeka, sretnu ruku za Adriana Blečića imao je direktor sponzora ove nagradne igre Rino Diraka, voditelj prodaje Auto Hrvatska Automobili d.o.o. Poslovna grupa Auto Hrvatska je ovlašteni distributer za Ford, Fiat Proffesional, VW, Audi i Škodu, a prije 2 godine je proširila ponudu sa još jednom uglednom markom, japanskom Mazdom. Na području Rijeke, u sklopu Poslovnog centra Auto Hrvatska u Čavlima, na adresi Bujanovo 6 (kraj Metroa), otvoren je potpuno novi Mazdin prodajno-servisni centar u kojem kupci u prostranom salonu mogu razgledati i kupiti kompletnu Mazdinu gamu vozila, dok je postojećim vlasnicima Mazdinih automobila na raspolaganju servisni dio s interaktivnim prijemom. Centar je izveden u skladu s najnovijim Mazdinim standardima u smislu vizualnog identiteta i koncepta salona.Mazda je proizvođač automobila koji na najstrožim kontrolama ispravnosti drži najbolje pozicije. Jedan od tih izuzetno kvalitetnih proizvoda je i mazda 2 koja se zahvaljujći tome svrstava među najbolje proizvode u klasi gradskih automobila, B segmentu, koji ima i obiteljske kvalitete.


Malo troši puno daje 


Prtljažnik je standardne zapremine od 280 litara, što je dovoljno prostrano za većinu potreba. Testne su vožnje pokazale da je riječ o izrazito potentnom motoru koji jamči vrlo dobru dinamiku sa solidnih 135 Nm okretnog momenta. Do »stotke« stiže za 12,1 sekundu, a maksimalna brzina iznosi 171 km/h. Koliko su pak u Mazdi »ispolirali« poznatu tehnologiju bez korištenja turbine, pokazuje i prosječna potrošnja od samo 4,7 litara, uz nevelikih 110 g/km emisije CO2.


Oprema je vrlo izdašna. Uključuje, dakako, ABS, sustave DSC i TCS, prednje i bočne zračne jastuke te zračne zavjese, središnje daljinsko zaključavanje, sva stakla pokretana elektromotorima, klima uređaj, putno računalo, snažni audiosustav s komandama na upravljaču te USB ulaskom i mogućnošću »bluetooth« povezivanja. U svakom smislu vrhunski koktel kvalitete, privlačnog izgleda i sigurnosti.


Foto Marko Gracin


Foto Marko GracinFoto Marko Gracin


Foto Marko GracinFoto Marko Gracin


Foto Marko Gracin