Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 1
Sutra: 9° 9° 1
6. prosinca 2019.
Ispis članka: Noviteti na YouTubeu: Google uveo novu mogućnost za brisanje povijesti pregledavanja - Novi List

NoviList.hr

Noviteti na YouTubeu: Google uveo novu mogućnost za brisanje povijesti pregledavanja

YouTube

4. listopad 2019 07:22

Napisao: P. N.

Do sada se brisanje povijesti moglo obaviti ručno, ali Google je ažurirao proces pa se isti sada može obaviti automatski.

FOTO/YouTube logo, Flickr

Online privatnost ili manjak iste, postao je svakodnevni problem. Kao rezultat toga, sve više i više platformi dodaje mogućnosti kojima se mogu regulirati pitanja privatnosti koja muče korisnike. Ako ste korisnik popularnog YouTubea, jedan od problema je vjerojatno - povijest vašeg pretraživanja koja trećim stranama i marketinškim agencijama može reći više o vama, što vi naravno ne želite.

Jedan od načina kako spriječiti problem je brisanje povijesti. Do sada se to moglo obaviti ručno, ali Google je ažurirao proces pa se isti sada može obaviti automatski, doznajemo s MSN-a.

Kako obrisati povijest?

Idite na stranicu "Moja aktivnost". Do nje možete doći putem ovog linka ili krenuvši od početka s korisničkog profila na Googleu. Kada otvorite glavnu stranicu računa pronađite odjeljak "Privatnost i prilagodba", zatim pod "Vaši sadržaji i aktivnosti" odaberite YouTube i otvorite "Upravljanje svim aktivnostima".

FOTO/YouTube Screenshot

Nakon toga ćete moći odabrati opciju automatskog brisanja povijesti aktivnosti. Možete odabrati brisanje nakon tri ili osamnaest mjeseci. Ako prvi put isprobavate mogućnost, biti će vam označeno da aktivnost stoji dok ju ne obrišete ručno.

FOTO/YouTube Screenshot

Ako želite jednostavnije pristupiti novoj opciji, krenite sa YouTubeove stranice za povijest i provjerite je li vam uključena ili isključena mogućnost praćenja povijesti. Ako je uključena, a želite ju isključiti, kliknite na "promjenu postavki". Otvorit će vam se dvije "kućice" od kojih jedna "uključuje YouTube videe koje gledate", a duga "uključuje vaše pretrage na YouTubeu". Ako maknete kvačicu iz obje, pauzirati ćete određenu povijest. Ako želite pauzirate obje, kliknite gore desno i "povucite" traku s desna na lijevo. 

FOTO/YouTube Screenshot