Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 11° 1
Sutra: 11° 11° 1
11. prosinca 2019.
Vieš od 120 izlagača

foto Delicija do delicije: Pogledajte čega sve ima na sajmu zimnice i autohtonih proizvoda u Zagrebu

Delicija do delicije: Pogledajte čega sve ima na sajmu zimnice i autohtonih proizvoda u Zagrebu
Delicija do delicije: Pogledajte čega sve ima na sajmu zimnice i autohtonih proizvoda u Zagrebu
Autor:
Objavljeno: 13. listopad 2017. u 18:16 2017-10-13T18:16:00+02:00

Tu su i rezanci od sušene buće, suhomesnata čudesa, med, pekmez, marmelade, batati i mandarine, češnjak za tri kune komad.... 

Telegrafski rečeno, vijest je ova; na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića u petak je otvoren 3. sajam zimnice i autohtonih proizvoda, trodnevna manifestacija u organizaciji Ministarstva poljoprivrede i Grada Zagreba na kojoj će se predstaviti 120 izlagača iz svih hrvatskih županija.

Konkretno, to znači da su se i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić sa zanimanjem šetali od šatnda do štanda, ne libeći se kušati štogod od bogate ponude. Bandić je, pri tom, po dobru spomenuo i Boga koji je sajmu podario lijepog vremana. 

Središnji zagrebački trg je uglavnom i opet načičkan štandovima, a na njima, kako to sugeriraju slike Nenada Reberšaka, svega po kojekakvim cijenama.

U prvom planu dakako zimnica, od ajvara, do kiseliša svake vrste, pri čemu je vizualno najdomljivija bila ona kisela paprika koja je dobila 'oči' i 'nos' taman da pogledaom strelja kupca iz staklene tegle.

Tu su i rezanci od sušene buće, suhomesnata čudesa, med, pekmez, marmelade, batati i mandarine, češnjak za tri kune komad.... Dovoljno za znatiželju korejskih turista i domicilna puka koji se ipak ponajviše bavio onim što se istog trena pojesti može; klipićima, pecivima i plitvičkom štrudlom!

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.