Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 6
Sutra: 10° 10° 6
25. siječnja 2020.
Baš kao Tamagotchi

TOTALNO COOL Sada postoje pametne teglice koje nam pokazuju osjećaje biljke

Foto:@lua.planter Instagram
Foto:@lua.planter Instagram
Autor:
Objavljeno: 24. srpanj 2019. u 13:37 2019-07-24T13:37:00+02:00

Posljednji hit na tržištu dolazi nam u obliku pametne teglice koja vašu biljku pretvara u virtualnog kućnog ljubimca

Ukoliko spadate među one koji nikako ne uspijevaju održati biljku na životu, stigla je najnovija inovacija na tržištu koja pokazuje kako se osjeća vaša biljka. Pametna teglica naziva Lua dizajnirana je sa svrhom da vašu biljku pretvori u ljubimca čije ćete potrebe s lakoćom prepoznati zahvaljujući ekranu koji upozorava na potrebe biljke.

Teglica je opremljena senzorima koji pokazuju 15 različitih, univerzalnih emocija koje će vam otkriti što je točno potrebno vašoj biljci, primjerice nedostaje li joj vode, sunčevih zraka ili nečeg trećeg. Takozvani 'Tamagotchi za biljke' projekt je tvrtke iz Luksemburga naziva Mu Design koja je uspješno iskoristila moć digitalne tehnologije ne bi li vlasnicima olakšala održavanje biljke, i to na iznimno zabavan način.

Zahvaljujući LCD monitoru i animiranim emotikonima, sada možete otkriti što je točno potrebno vašoj biljci, a posebno je zanimljivo što pojedini emotikoni otkrivaju osobnosti same biljke. Ova teglica modernog dizajna također sadrži i senzor pokreta pomoću kojeg možete pratiti kretanje u prostoriji. Odlučite li se za kupnju, sve što trebate jest povezati smart teglicu s aplikacijom te zatim podesiti i personalizirati postavke.

001

02 (2)

03

Pametnu teglicu možete nabaviti putem stranice IndieGogo po cijeni od 67 £ (553 kuna), a prve isporuke najavljene su za kraj godine.

Foto:@lua.planter Instagram

pametne tegle, tegle za cvijeće, biljke

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.